| Andra_Ahnana_ a întrebat:

Am și eu nevoie de putin ajutor. Am un laptop compaq mini CQ10-500. Adaptor de câți w i se potrivește? Are cineva modelul? Pentru că nu am adaptor și vreau sa comand. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Nu contează câți W "are"( mai exact debitează, nu are), ci contează tensiunea și amperajul.

Tensiunea e clar că trebuie să fie între 18-21V că toate laptopurile se alimentează la această tensiune, iar amperajul minim ca adaptorul original. În acest caz 19V 2A.

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Alimentator si este unul de 39W: https://laptop-direct.ro/......0-39w.html

| Andra_Ahnana_ explică (pentru Salontanul):

Pai am fost în media galaxy și cineva de acolo mi-a spus că nu găsește de 30w. Dar sunt in dubii, acum de-aia intreb și aici. Și chiar și eu am văzut de 30w. ori de 40. poate n-am specificat eu bine modelul?‍♀️

| Andra_Ahnana_ explică (pentru Andra_Ahnana_):

Sorry de semnul ăla, din greșeală happy

| Salontanul a răspuns (pentru Andra_Ahnana_):

Pai si daca are 39W ce are? Ti-am dat un link! Cumpara de acolo!

Deci eu sunt in mai multe dileme. Băiatu de la Galaxy mi-a zis de 30w, am găsit că i-ar corespunde și 40, acum tu îmi spui de 39. Daca nu i se potrivește?

| Salontanul a răspuns (pentru Andra_Ahnana_):

Si daca are putere mai mare care-i problema? Cu cat are putere mai mare alimentatorul, pana la un anumit moment setat, cu atat se incarca mai repede. Important este sa se potriveasca mufa. si sa fie acelasi voltaj. daca este mufa veche cu galben in capat se potriveste si sigur este alimentarea cu 19 volti (19, 5).
Daca te uiti pe acel link scrie clar: LAPTOP HP MINI CQ10-500 39W.

Ok, la mufa mă refeream și eu, sa i se potrivească, dar n-am fost explicită. Mersi mult!

| Andra_Ahnana_ explică (pentru Frank51):

Mersi frumos! Habar nu aveam cum sta treaba, laughing și chiar m-ai luminat!

| Frank51 a răspuns (pentru Andra_Ahnana_):

Nu contează câți W "are"( mai exact debitează, nu are), ci contează tensiunea și amperajul.

Tensiunea e clar că trebuie să fie între 18-21V că toate laptopurile se alimentează la această tensiune, iar amperajul minim ca adaptorul original. În acest caz 19V 2A.

Bula
| Bula a răspuns:

Laptop-uri Compaq nu se mai fabrica de multi ani.
Compaq s-asociat cu firma HP, dupa care! a disparut" de pe piata.

Laptop-urile Compaq aveau o particularitate; alimentatoarele au avut 3 (!) contacte (in loc de 2 obisnuite), iar din acest motiv nu prea se puteau alimenta cu alte alimentatoare, decat cu cele originale (Compaq).
La service-uri de laptop-uri mai poti gasi alimentatoare originale Compaq, functionale. Trebuie mers si intrebat la mai multe.

Puterea scrisa inseamna ce putere maxima poate da laptop-ului.
Puterea alimentatorului nu conteaza. Cu cat puterea scrisa pe ea este mai mare, cu atat este mai rezistent la sarcina (poate debita curent (amperaj) mai mare, daca "cere" laptop-ul.

| Andra_Ahnana_ explică (pentru sierra1):

E ok site-ul pentru comenzi? Și arată că e de 40w. Băiatul de adineauri de aici îmi recomanda de 39. Altcineva mi-a zis de 30. Lămuriti-ma frate?‍♀️

| sierra1 a răspuns (pentru Andra_Ahnana_):

Dacă vrei să mă asculti ok, dacă nu, bate tu site-urile până obosești!

| Andra_Ahnana_ explică (pentru sierra1):

Da chiar am obosit până m-am lămurit ce trebuie să iau