| alexandru_4652 a întrebat:

Am si eu o problema am si eu sabayon linux x64 si nu stiu cum sa imi acctivez internetul... ma ajutati va rog mult?

Răspuns Câştigător
| rain a răspuns:

Pentru asta avem nevoie de mai multe detalii. Cum ar fi: ce fel de conexiune ai la internet? pppoe sau dsl? adica, trebuie sa bagi un username si o parola sau merge direct, fara sa faci nimic?

Daca iti e mai simplu, trimite-mi un mesaj si iti explic ce trebuie sa faci - daca nu, posteaza aici detaliile care le-am cerut mai sus, pentru ati putea da un raspuns.

4 răspunsuri:
| alexandru_4652 explică:

Am internet de la rds prin cablu... cu parola si user dar nu stiu ce sa selelctez. acolo unde zice 3g... wifi. ect.

| rain a răspuns:

Nu selecta nimic.

Gaseste in start menu sau pe desktop, "Terminal". Deschide-l.

In el, scrie: sudo pppoe config

Citeste mai mult despre asta, aici -> http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=3416

Desi e pentru ubuntu, se aplica cam acelasi reguli. Singura diferenta e ca in sabayon, fiind derivat din gentoo, nu e pppoe-config ci pppoe-setup.

Mult succes! Daca ceva nu e clar, da-mi un mesaj sau posteaza aici.

| alexandru_4652 explică:

Nu imi apare sad cand ma vreau sa il connectez trebuie sa selectez dintre : wired, wireless, mobile brodband, vpn si dsl...

| rain a răspuns:

Nici nu trebuie sa iti apara. Citeste cu atentie raspunsul meu anterior - trebuie sa gasesti o aplicatie care se numeste "Terminal", aia e ca un fel de command window, in aia trebuie sa scrii "sudo pppoe-setup", fara ghilimele, bineinteles.