| sckorpion a întrebat:

Am si eu o problema cu computer-ul. Problema e legata de BSoD ( google search ). M-am gandit ca este un driver prost instalat, asa ca am reinstalat windows-ul. Dar problema persista. Cateva sugestii?

Răspuns Câştigător
kratos
| kratos a răspuns:

Probabil este problema pe partea tehnica!
În primul rând, în cazul în care experimentaţi resetări aleatorii ale sistemului, însoţite de BSoD, trebuie să urmaţi paşii de mai jos:

- click dreapta pe My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - Settings - aici debifaţi Automatically restart.
Ar fi de preferat ca în momentul în care aveţi în faţă un BSoD să-i faceţi şi o poză în care să încadraţi întregul ecran, astfel încât să se vadă tot textul, pentru o mai rapidă diagnosticare a erorii.

După asta, în %Systemroot%\Minidump (de regulă, "C:\Windows" pentru XP şi "C:\Users\Appdata\Local\Temp" pentru Vista/Se7en) veţi găsi nişte fişiere cu extensia. dmp, pe care le arhivaţi şi le ataşaţi aici. În limita timpului, mă voi ocupa de analizarea lor în scopul determinării cauzei care a dus la acel BSoD. Probabil veţi avea nevoie de activarea opţiunii de afişare a folderelor şi fişierelor ascunse pentru a avea acces la aceste fişiere, aşa că procedaţi astfel:

- în orice fereastră de Explorer - Tools - Folder Options - View - aici bifaţi Show hidden files and folders

3 răspunsuri:
| sckorpion explică:

Multumesc pentru ajutor. Nu am precizat faptul ca nu este calculatorul meu personal, este vorba de un coleg. Astazi ii fac o vizita, voi lua in vedere acest fapt. Multumesc inca odata, revin cu atasariile.

| sckorpion explică:

Imi pare rau ca a durat atat de mult, dar timp de aproape 2 saptamana. nu am avut nicio problema. Acum, a inceput a se bloca la fiecare 5 minute ( astfel incat nu il mai pot folosii ). Am reusit sa scriu esentialul din eroare si am intrat in Save Mode. Dar, aceeasi problema, a aparut BSOD ( da, cand eram in savemode )...

Eroare :
***Stop: 0X000000F4(0X0000003, 0X89C9EDA0, 0X89C9EF14, 0X805D1142)

Am primit eroare, dupa cum am spus, si in Save Mode. Acolo, era scris si asta :

win32k.sys - Address BF92CE2A base at BF800000, DateStamp 41107f7a

Nu am reusit sa gasesc "%Systemroot%\Minidump". Daca mai este nevoie de detalii, anuntati-ma.

kratos
| kratos a răspuns:

Instaleaza Windows 7 x64>=4 gb sau win 7 x86