Când i-ai făcut ultima dată revizia?
Problema pare să fie de la acumularea de praf pe sistemul de răcire al calculatorului.
Dacă acel zgomot se aude din spate, atunci e de la ventilatorul sursei de alimentare.
Dacă zgomotul se aude din mijloc-interior, atunci e de la ventilatorul CPU(procesorului)
În ambele cazuri se procedează la îndepărtarea prafului și ungerea ventilatoarelor calculatorului.
Ca recomandare:
NU folosi spray cu aer comprimat dacă- ți mai trebuie radiatoarele de la chipseturi și procesor.
NU folosi ulei de gătit de-ți mai trebuie ventilatoarele de la procesor, carcasă și PSU(sursa de alimentare).
NU folosi șurubelnițe neconforme, dacă-ți mai trebuie șuruburile calculatorului
NU folosi mâinile libere ci folosește mănuși, de vrei să previi descărcările electrostatice pe piesele calculatorului.
Stiu ce e, am avut si eu la laptop.E pentru ca trece de la o temperatura rece la una calda, si e de la ventilator. Am adus eu odata laptopul de afara si l-am aprins.M-am speriat ca facea un zgomot, dar am aflat ca trebuia sa il las sa se incalzeasca.
Nu e nimic grav.
Sa nu foe sursa, deschide carcasa si incearca sa identifici zona de unde vine zgomotul.
De obicei o sa fie unul dintre coolere (adica o piese ce se misca) de la sursa, CPU sau placa video