Cauza este evident dintr-o placuta de memorie RAM (alterata). Spun asta pentru ca simptomele sunt de 2 feluri: freeze sau crash (una din doua). Windows-ul e nevinovat, nu conteaza ca ai gasit tu erori de intrari prin registru. Si n-as crede ca daca ai dezactivat resetarea automata, nu ti se mai restarteaza. E posibil ca sistemul sa stagneze intr-o secventa POST (Power On Self-Test) si de aceea ti se face ecranul negru cum spuneai tu.
Nu stiu la ce service l-ai deplasat, insa stiu ca operatiunile sunt de testare (la o unitate hibrida eventual), respectiv schimbare. Daca insisti de fiecare data cu depanatul calculatorului la o firma, trebuie sa fii la fata locului la final. Nu se poate asa ceva. Iti preda unitatea si tu nici macar nu ai vazut daca functioneaza (inteleg ca tatal tau te-a ajutat, am spus in general).
Pai chestia ar fi asa calculatorul tau sa aiba probleme si la astia care l-ai dus la reparat sa-ti fi pus windowsul cum au putut ei pentru ca astia de obicei pentru bani nu-ti spun ca ai stricat ceva la el incearca sa puna acolo ce trebuie numai ca sa ia banii eu zic sa cauti pe cineva care chiar se pricepe si sa-l mai formatezi odata!