| Ciobanu_Andrei_1990 a întrebat:

Am si eu un laptop Dell Latitude E 6400 si vreau sa-l fac sa mearga mai bine.
Stie cineva ce componente as putea sa schimb la el?

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Intodeauna poti schimba:
-Rami htts://bit.ly/2UPlp0j
-SSD http://bit.ly/2QYlH6e
Daca te "chinui", si ai destul buget, poti cauta un procesor sa ti-l suporte placa de baza (se gaseste mai greu, mai ales sh, dar se gaseste) sau poti sa-l ajuti cu o placa video externa (foarte scump, tu decizi daca merita). Si sa nu uitam de un sistem de operare optimizat bine, cu driverele instalate. Daca ai un buget anume si ai nevoie de sfaturi, idei da-mi mesaj, te ajut.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La laptop poți schimba (la nivel de utilizator) doar memoria RAM (mai multă) și HD-ul cu un SSD (dacă "încape")

| anonimg a răspuns:

Se pot înlocui/upgrada:
-procesorul
- memoria ram
- hdd-ul poate fi înlocuit cu un ssd(dar nu o să fie mare diferență pentru că viteza ssd-ului este limitată de placa de bază)
-exista și plăci video externe (dar nu știu dacă merită că sunt cam scumpe).
Peste toate, sfatul meu este să cauți să cumperi unul nou cu tehnologie ddr4 pentru că ddr4 merge mai repede. Pentru că cel mai ieftin laptop cu ddr4 se mișcă mai repede decât un laptop bun cu ddr2.

| NLS a răspuns:

Astea-s chestiile de care încerca anonim sa zică.
Niște simple dock-uri, dar la preț de placa video.
Dai 300€ pe varianta mai ieftina+ un GTX 970 și o sa ai un sistem puternic și oarecum mobil. pentru jocuri.

Procesoarele nu se pot schimba decât unele, chiar dacă jucăria ta face parte din seria Latitude, Dell sunt cei mai zgârciți când vine vorba de upgrade, iar HP cei mai permisivi.

N-ai specificat ce hardware are exact, sub acel nume de model exista mai multe echipări (mai mult ram, sau diferite placi video sau procesoare).

Daca nu cunoaștem ce ai, cum am putea ști ce e mai indicat sa fie schimbat?

| Dobrinx a răspuns:

Pentru a face un laptop mai rapid poti face upgrade la unele lucrurui.

De exemplu memorie ram.
O alta idee ar fi sa cumperi un SSD, ajuta foarte mult