S-ar putea sa fie urmatoarele:
-una din componente sa nu functioneze pe 64 bit;
-Windowsul pe 64 bit sa fie defect, defect scris sau unitatea media defecta.
Iti recomand sa-l scrii cu Rufus pe un stick si sa incerci de acolo.
De ce nu va functiona "cum trebuie", daca imi permiti sa intreb?
Fiindca nu stii tu ca x64 are rutinele pentru x86 si x16 implementate, astfel ca nu exista nici o diferenta intre ele, in afara faptului ca x64 poate adresa de (2 la puterea 64) ori mai multa memorie RAM?
(Cantitatea de memorie pe care o vezi tu ca adresabila, depinde de OS> in Windows 7 Starter e max 8Gb, in vreme ce in 7 Ultimate e 192GB)
Ce am zis mai sus referitor la x16 si x86, se numeste modul "legacy" (backward compatible), si asta inseamna ca un OS pe x64 va lucra pe un hardware (procesor) x86 CEL PUTIN LA FEL DE REPEDE ca un OS pe x86.
Alta chestie in plus la procesoarele x64 este modul de "compatibilitate", ce permite aplicatiilor (software) vechi, scrise pe 32 de biti (pentru procesoare x86) si aplicatiilor si mai vechi, scrise pe 16 biti (x16) sa coexiste pe un sistem performant x64 alaturi de aplicatii scrie pe 64 de biti.
Sistemele pe 64 biti au fost proiectate ca o evolutie a celor pe 32 biti.
Lasand la o parte cantitatea de memorie adresabila de sistemul de operare (4GB in cazul sistemelor pe 32 biti si mult mai multa in cazul celor x64), e vorba despre cantitatea de memorie adresabila de programe.
In cazul vechilor sisteme pe 32 biti, orice program putea adresa maxim 2GB memorie.
In cazul sistemelor (procesoarelor) pe 64 biti, un program scris pentru 64 biti va putea adresa toata cantitatea de memorie disponibila (maximul instalat, minus memoria ocupata de Windows si celelalte programe si servicii ce ruleaza).
Da
Câteodată este nevoie sa îți faci un BIOS update pentru a trece la 64-bit. Verifica pe situl producătorului sa vezi dacă are update-uri.