| Stelian2015 a întrebat:

Am trimis la un amic un atas prin email yahoo si el zice ca nu poate deschide fisierul meu motivul cred e ca l-am scris in wordul de la ubuntu si fisierul se termina in.odt.
Cum pot converti ca sa il poata deschide pe un windows10? Cine imi poate explica pas cu pas?

Răspuns Câştigător
| Ronnix a răspuns:

Poti folosi acest site pentru conversie: https://document.online-convert.com/convert/odt-to-word

| Stelian2015 explică (pentru Ronnix):

Daca apare. docx e convertit bine ca sa il poata deschide?

| Stelian2015 explică (pentru Ronnix):

Multumesc

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Windows 10 nu poate deschide singur fisierele document, ci are nevoie de program de vizualizare /editare documente (doc, docx).
Ubuntu Linux foloseste un program Office (Libre Office) mai diferit (si cu mai multe posibilitati) decat MS Office, care salveaza implicit in format ODT (daca nu este setat altfel).

Pentru a salva in format compatibil cu MS Office, mergi in Office la meniul "Fisier" - "Salveaza ca" si alege formatul de fisier "doc" sau "rtf", care se "inteleg" de oricare versiune MS Office.

| anonimg a răspuns:

Deschizi tu documentul, și în colțul din stânga sus selectezi "save as" - word 2007. După aceea i-l trimiți și îl va putea deschide.

| goguPatent a răspuns:

Il deschizi cu OpenOffice din ubuntu si ii dai save as. Acolo ai sa ai obtiuni de salvare doc docx incat sa mearga pe office de la Microsoft