Presupun ca trebuie sa iti schimbi cooler pentru asa ceva. Acum, cat de mult poti sa il dai overclock... ei bine depinde de procesor. Exemple: Am 2 procesoare in casa, daca as avea cel mai bun cooler din lume...Pentium DualCore 2. 5 Ghz las duce cam la 4. 7-4. 8 Ghz si Core i5 760 2. 8 Ghz las duce cam la 5. 8-6. 0 Ghz, totul depinde de procesor. Dar nu cred ca ai nevoie de atata oricum . Eu unul iti recomand sa iei altul, nu se merita sa ii dai overclock la unu mai mic de 2. 8 Ghz
Nu se merita. Prin fortare, il supraincalzesti (overheating) si ii scazi si lifetime-ul. Asa ca bucura-te de randamentul lui, pentru ca nu vei obtine performanta foarte mare numai daca maresti frecventa. Am citit pe un forum ca ii poti face un OC pana la maxim 2. 8GHz. 400MHz diferenta, ti se pare un plus de performanta extravagant?
Merge pana la 3. 2 GHz dar ai nevoie de un nou coler si sa schimbi pasta termoconductoare ca altfel nu face fata si o sa te tina numai in restart-uri.
La orice procesor nu ai cum sa ii maresti viteza decat cu 400 mhz si nu se merita ca il suprasoliciti.
Niciodata nu o sa iti sara viteza mai mare de 2. 8G deci ceia ce spui tu seth e aberatie eu am amd si stiu cum se comporta i-am facut overclocking l-am solicitat la maxim si nu a crescut performanta mai mare de 2. 2G iar viteza proc meu e de 1. 8G deci nu se merita sa faci OC si in timp sa te lase procesorul.