Aparatul tău ar trebui să aibă, undeva, un butonaş mic pe care este desenat un pătrat în care scrie +/-. Ăla te ajută să treci de la o setare la alta, respectiv de la viteza obturatorului la diafragmă. Modificările astea pot fi făcute doar în modul manual. Pe auto nu merge. Dacă nu există butonaşul, înseamnă că aparatul îşi setează singur deschiderea diafragmei. La fel face şi al meu Canon A550 şi îmi vine să-mi dau pumni cu piciorul. Dacă vrei să faci fotografii în cade adâncimea de câmp pune subiectul în valoare, te sfătuiesc să faci rost de un DSLR, gen Nikon D60, Canon EOS 400D... un aparat performant, dar nu foarte pretenţios în ceea ce priveşte întreţinerea şi utilizarea.
Mi-am adus aminte de un truc. Fotografiază în mod macro, cu zoom. Ai o adâncime de câmp mai bună. Nu îmi dau seama cum face aparatul asta, că obiectivul e tot ăla, dar cert este că funcţionează
Aparatul tau foto nu are functia de a controla diafragma si timpul se expunere manual, tu ai pe rotita aceea pentru selectie modul P in care aparatul isi selecteaza singur valoarea diafragmei si timpul de expunere. Aparatele foto aparute de curand au M(pentru a selecta manual difragma si timp de expunere) A-( pentru a selecta diafragma) S(pentru a selecta timpul de expunere dorit de tine) si P care face ce am scris mai sus, sper ca am fost de ajutor. Pentru alte nelamuriri in legatura cu aparate foto iti stau la dispozitie.
FoarteTareFrate întreabă:
anonim_4396 întreabă: