| FPSFan a întrebat:

Am un dvd player vechi din 2007 marca Sony. Vreau sa vad filme HD pe el dar nu are decat iesire prin SCART si AV Coaxial(trebuie sa-l conectezi printr-un receiver)
Este vreo cale de a-l utiliza cu rezolutie HD/FHD?

Răspuns Câştigător
| CarcotasulVesel a răspuns:

Https://www.sony.ro/......ifications

imi pare rau, dar chiar NU are HD deloc, nici HD DVD nici BluRay

iar acum am recitit ce ai scris tu 1080p PROGRESIV inseamna practic ca din 576p cat e standardul de DVD il scaleaza la 1080p

iar (stiu ca ai spus, dar acum e clar) singura iesire video e SCART-ul, care e iesire analogica (e o varianta de iesire SVideo, plus audio stereo exista adaptoare care pot converti SCART in cele 3 fire: Svideo plus audio stanga si dreapta), iar singura iesire digitala pe care o are este coaxialul dar e numai audio, nu video, prin care poate sa dea audio unui sistem audio 5.1

cum se poate vedea 1080p?
destul de complicat in teorie televizorul ar putea avea o solutie de schimbare a rezolutiei, sau sa aiba rezolutie fixa 1080p
altfel, pe vremuri aveam un TVBox la care ii puteam schimba rezolutia

ar trebui sa, schimbi, rezolutia?
NU, chiar dimpotriva, pentru ca practic e o chestie umflata, este mult mai bine sa vezi la rezolutia nativa 576p, decat sa o umflii la 1080p si pot sa iti apara gunoaie in imagine (pixelizare, patratele, etc.)

merita DVD-playerul? din pacate raspunsul e chiar NU!

orice televizor de 10 ani incoace are USB, pe usb poti sa pui filme 1080p direct, eu am un prapadit de noname numit Orion de 10 ani si are binemercic usb pe care pot sa pun filme HD chiar 1080p si care stie binemercic de formatele .mkv si .mp4

iar ultimul cui in cosciug e ca ori trebuie sa scrii disc-uri (si pe usb e mult mai simplu) ori trebuie sa cumperi dvd-uri care nu merita, pentru ca, costa aproape la fel de mult ca bluray-ul si deci bagi bani in ceva depasit, mai ales ca acum au inceput sa apara bluray-uri 4k

10 răspunsuri:
| CarcotasulVesel a răspuns:

Este putin amuzanta intrebarea, scuza-ma ca iti spun
cum poti sa vezi hd pe un dvd player?!?
fiind dvd implicit nu poate fi hd, in nici un caz nu ai cum sa pui bluray-uri pe un dvd player, este o cu totul alta tehnologie, am un bluray player, de laptop, si cand ii scot tray-ul vad ca are doua capete optice, deci pentru bluray foloseste un cu totul alt cap decat pentru cd/dvd.

iar daca, cumva te gandesti ca are usb si sa ii pui usb, atunci 99.99% ca si televizorul are usb, daca suporta hd, iar daca e incomod sa il bagi in spatele televizorului, atunci cumpara un prelungitor de usb

iar daca vrei sa pui discuri cu hd-uri piratate de gen x264 sau x265, chiar daca dvd player-ul suporta asa ceva, totusi, nu crezi ca e mult mai simplu sa le pui pe usb direct in televizor, decat sa stai si sa scrii discuri?

| FPSFan explică (pentru CarcotasulVesel):

In manual scrie ca suporta rezolutie hd 1080p (progresiv)
Are modul 4/3 si 16/9(widescreen)

TVul nu suporta unele formate video.

Scuza-ma ca spun dar cred ca esti putin depasit.Cauta pe net HD DVD ca scrie clar ca suporta dvd-uri in rezolutie inalta.
Pana si tvul meu are la lista cu surse si optiunea de a numi ce este sursa =receiver, dvdplayer si chiar si
HD DVD!

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru FPSFan):

Am uitat complet de ala, e asa de vechi, iar tu nu ai scris HD si DVD unul langa altul asa ca nu mi-a facut click big grin

din pacate am o veste foarte proasta, acel format a fost dezvoltat de competitia lui Sony care a dezvoltat BluRay si a pierdut razboiul, asa ca problema e foarte naspa la tine, nu gasesti disk-uri HDDVD... DELOC

https://en.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

"On 19 February 2008, after a protracted format war with rival Blu-ray, Toshiba abandoned the format,[3] announcing it would no longer manufacture HD DVD players and drives.[2] The HD DVD Promotion Group was dissolved on March 28, 2008.[4]"

sper ca nu ai dat bani pe respectivul aparat, e mai mult sau mai putin complet nefolositor

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Lul pentru mine, abia acum am recitit intrebarea, este marca Sony, deci e posibil sa fie in stare sa citeasca si HDDVD, dar in mod aproape sigur stie sa citeasca BluRay-uri, pentru ca Sony a dezvoltat BluRay-urile

asa ca posteaza te rog modelul exact, sa il caut si eu pe google

Sony Dvp-NS38

Am dvd-uri cu filme.
Imi place ca playerul reda cu o calitate destul de buna dar la setari am vazut optiunea de rezolutie mai inalta

Inteleg, daca e in setarile aparatului atunci o poti pune linistit, insa e mai mult la plezneala, svideo/scart nu suporta mai mult de 576p, plus ca e pur analog, nu digital

Ms

Https://www.sony.ro/......ifications

imi pare rau, dar chiar NU are HD deloc, nici HD DVD nici BluRay

iar acum am recitit ce ai scris tu 1080p PROGRESIV inseamna practic ca din 576p cat e standardul de DVD il scaleaza la 1080p

iar (stiu ca ai spus, dar acum e clar) singura iesire video e SCART-ul, care e iesire analogica (e o varianta de iesire SVideo, plus audio stereo exista adaptoare care pot converti SCART in cele 3 fire: Svideo plus audio stanga si dreapta), iar singura iesire digitala pe care o are este coaxialul dar e numai audio, nu video, prin care poate sa dea audio unui sistem audio 5.1

cum se poate vedea 1080p?
destul de complicat in teorie televizorul ar putea avea o solutie de schimbare a rezolutiei, sau sa aiba rezolutie fixa 1080p
altfel, pe vremuri aveam un TVBox la care ii puteam schimba rezolutia

ar trebui sa, schimbi, rezolutia?
NU, chiar dimpotriva, pentru ca practic e o chestie umflata, este mult mai bine sa vezi la rezolutia nativa 576p, decat sa o umflii la 1080p si pot sa iti apara gunoaie in imagine (pixelizare, patratele, etc.)

merita DVD-playerul? din pacate raspunsul e chiar NU!

orice televizor de 10 ani incoace are USB, pe usb poti sa pui filme 1080p direct, eu am un prapadit de noname numit Orion de 10 ani si are binemercic usb pe care pot sa pun filme HD chiar 1080p si care stie binemercic de formatele .mkv si .mp4

iar ultimul cui in cosciug e ca ori trebuie sa scrii disc-uri (si pe usb e mult mai simplu) ori trebuie sa cumperi dvd-uri care nu merita, pentru ca, costa aproape la fel de mult ca bluray-ul si deci bagi bani in ceva depasit, mai ales ca acum au inceput sa apara bluray-uri 4k