| Sandu13 a întrebat:

Am un hdd de 1tb luat de pe olx care era in stare buna de la ziua achiziției ba chiar omul mi-a arătat pe programul hdd sentinel dar dupa un timp am vrut sa dau o formatare mare la el era undeva la 53% formatat dar dupa a dat eroare ca s-a deconectat am reinstalat din nou win10 si am decis sa verific daca este ok dar in schimb pe program hdd sentinel imi zice ca e 9 % health iar performanțele 100% am bad sector si 35 the weak sectors, credeti ca mai il pot folosi?

Dau informații mai multe daca este nevoie.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Hdd regenerator este bun, daca gaseste si repara un numar mic de bad-uri sau defectele sunt intr-o zona bine determinata.
Testarea trebuie repetata peste cca o luna, iar defectele "reparate" daca apar din nou, atunci aceea parte este demagnetizata, inutilizabila.
Toate partile cu defectiuni se pot ocoli.
Se face o partitie cu 2-5% inainte, respectiv alta dupa zona defecta.
Astfel, zona cu probleme ramane izolata, iar restul se poate utiliza.
Eu practic deseori aceasta metoda, hdd-urile raman utilizabile (atat pentru functionare, cat si pentru stocare.

Daca sunt multe zone de defecte pe suprafata, atunci problema poate fi alarmanta, iar hdd-ul va putea fi scos din uz.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Hard disc-ul trebuie formatat intai "low level", resetat tabele S.M.A.R.T., dupa care testat riguros suprafata intreaga!
Este de durata formatarea Low level, poate dura chiar si peste 24 ore, timp in care sa nu se intrerupa formatarea! Daca totusi se intrerupe, trebuie reluat de la inceput!

| Sandu13 explică (pentru Bula):

Folosesc hdd regenerator acum dar o sa ia foarte mult a ajuns undeva la 14 milioane de bad sector totalul de sectoare sunt 19 miliarde si doar 14 miliarde au fost scanate este undeva la 73.15% complet dar îi foarte lent mai merită sa il țin atât?

| Bula a răspuns (pentru Sandu13):

Hdd regenerator este bun, daca gaseste si repara un numar mic de bad-uri sau defectele sunt intr-o zona bine determinata.
Testarea trebuie repetata peste cca o luna, iar defectele "reparate" daca apar din nou, atunci aceea parte este demagnetizata, inutilizabila.
Toate partile cu defectiuni se pot ocoli.
Se face o partitie cu 2-5% inainte, respectiv alta dupa zona defecta.
Astfel, zona cu probleme ramane izolata, iar restul se poate utiliza.
Eu practic deseori aceasta metoda, hdd-urile raman utilizabile (atat pentru functionare, cat si pentru stocare.

Daca sunt multe zone de defecte pe suprafata, atunci problema poate fi alarmanta, iar hdd-ul va putea fi scos din uz.

| mihai69 a răspuns:

Cel mai bine îl dai la reciclat.

| relian a răspuns:

Aruncal,nu mai folositi HDD is depasite, le gasesti pe marginea drumului laughing mai sunt folosite sa le termine pe care mai sunt pe stoc, dar sa cumperti HDD sepatrat de pc este aiurea, poate de mi-l da moca, asa da zic hai ca nu dau bani pe el.

| UserRo10 a răspuns:

Sigur nu l-ai trantit intre timp? Mi se pare foarte ciudat. Cand ai testat cu hdd sentinel i-ai facut o testare?

| BullseyeShot a răspuns:

Ai fost "scump la tărâțe şi ieftin la făină" cumpărând un HDD second hand când oricum cele noi nu sunt chiar foarte scumpe.
E posibil să mai poată fi folosit, însă nu pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Recomand să cumperi un HDD nou (poți să găseşti şi pe OLX ceva mai ieftin - bifează "noi" şi/sau "firmă" la filtre).