O alegere foarte bună ai făcut cu asta.Așa se face nu cum fac alții că îl folosesc fără acumulator în el, riscând ca la o supratensiune pe rețea să și-l prăjeașcă.La modelele noi așa cum e al tău de exemplu, încărcarea bateriei se operște o dacă cu încărcarea ai completă, urmând ca aceasta să se reîncarce continuu când scade sub 10-20%.Recomand să scoți încărcătorul când bateria aste plină, astfel știi precis că nu o uzezi prin ciclurile de încărcare-descărcare continuuă. deci aplică principiul ca la telefonul mobil. când se descarcă complet pune-l la încărcat, iniferent dacă lucrezi sau nu pe el, și când se încarcă complet decuplează încărcătorul, indiferent dacă îl folosești sau nu.Succes
Lasa acumulatorul in el. Cand s-a terminat de incarcat, se opreste automat procesul de incarcare.
Acumulatoarele se descarca si daca
le scoti.
Socurile de tensiune nu te afecteaza din cauza alimentatorului laptop-ului,
care este un tampon intre reteaua
de 220 V si laptop.
Am si eu tot un laptop 5742g dar eu nu tin bateria in el, eu o folosesc doar cand plec undeva prin oras sau pe afara, si scrie ca e incarcata 100% si ea se nu se mai incarca dupa, si n uai treaba cu hdd, dar recomandat ar trebui sa o scoti din el ca dupa aceea nu te va mai tine asa mult daca e sa pleci undeva cu el intelegi