| UnchiulRamiz a întrebat:

Am un laptop din decembrie 2013, a costat fără reduceri în jur de 3000 lei atunci. Tipul îl luase pentru gaming. Mi l-a vândut mie după câteva luni de zile cu 1100 lei. Nu am avut probleme cu el. L-am dus la reparat azi. Tipul mi-a propus sa ii adaug memerie ram și Windows-ul reinstalat. Are 4 GB ram și hard de 400 GB. Placa video de 2 GB, procesor nu mai știu. Placa și procesorul nu se pot schimba. Merita sa adaug ram la el? Nu as investi mult în el. 2000 lei nu as da sa îmi iau altul nou. A zis ca 200 sau 200 și ceva ma costa lucrarea. Voiam și spațiu de stocare mai mare dar asa ajung la 400 și ceva cu tot parca. De nu greșesc sunt stick-uri ce nu costa asa mult chiar de 1 TB. Nu as ieși mai bine sa îmi iau stick sa copiez pe el seriale sau filme? Din ce spunea un laptop rezistent și bun costa 4000 lei. A zis ca a meu e mai rezistent ca unul nou cu 2000 lei. E marca Asus. Nu ma prea pricep sa fiu sincer

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Memorie ram inca 4gb, hard ssd, un hard extern, nu stik

| UnchiulRamiz explică (pentru RAY):

Ssd a recomandat și reparatorul. Din ce mi-o zis e mai folositor decât sa adaugi slot în el. Dar e rezistent ssdul? Cred ca o sa 8mi cumpăr în viitor, nu acum. În toamna sau iarna, poate e oferta de blackfriday big grin Deocamdată 4 GB ram și Windows-ul refăcut. Ssdul extern îmi rămâne, E folositor și de îmi cumpăr laptop nou. Pe mine ma interesează lucruri bune la preturi avantajoase.

| RAY a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Eu am de 6 ani, ssd e intern mann, vezi ca pot fii si pacaleli, iar a pune mai multi ram nu conteaza ca vei juca jocuri mai perfomante

| UnchiulRamiz explică (pentru RAY):

Mie îmi zicea ca e care se baga în portul usb.

Un port se baga hardul extern, stik, ca nu ai tu banii de hard extern ssd

| NLS a răspuns:

Stickurile nu te ajuta, daca nu ai USB 3.0 macar.

Stickurile de 1TB costa de la 1000 RON in sus(!), si pe laptopul tau, viteza va fi jalnica.
Ieftine sunt doar fake-urile, care pot sa aiba in realitate 4 sau 8. 16GB folosibili.

Faci ce vrei, dar cea mai inteleapta decizie e sa ii adaugi un SSD de 256GB (nu mai mic) pe care sa instalezi Windowsul si programele.
Si sa nu fie Intenso sau Adata.

Si 4GB de RAM suplimentar ar fi bineveniti, mai ales daca e ceva de procesorul acela (nu ne-ai spus ce ai... ).
Insa daca tu acum ai 2x2, va trebui sa ii vinzi pe acestia intai.

Daca ai usita in spatele laptopului in dreptul HDD ului si a RAM ului, le poti schimba chiar tu.
E treaba de 10 minute cel mult.

| UnchiulRamiz explică (pentru NLS):

A8 qual core sau quad procesorul 2, 1 GHz parca. Ceva de genul îmi amintesc. Ram am zis sa pună doar. E 2.0 usb parca. Man eu am văzut la 100 Leo stick Kingston de 1 TB parca, și anul trecut în altex. Știu ca copiază greu de tot. De trebuie și alimentator nou, îl arunc mai bine. 150 lei unul nou mi-o zis. Am probleme cu el, o zis ca îl desfacere sa vadă. Nu e problema ca bag 500 sa zicem, dar sa fie decent încă câțiva ani. 2000 nu are rost sa dau pentru ce îl folosesc eu. La nevoie 8mi cumpăr și nou. Dar as lua ceva bun, gen la preț întreg sa fie 3000 și la reducere 2000 sau mai puțin. 256 GB e 0 la mine. 1 TB mi-ar trebuie mie. Sa nu fiu nevoit sa vad 7n sezon de serial și sa îl șterg pentru a face loc de spațiu. Cam tot la bluray ma uit

| NLS a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Https://altex.ro/memorii-usb/cpl/filtru/capacitate-3198/1024-gb/

Si am vazut la alte magazine 1TB si la 1700 RON.

Nu exista stick de 1TB la 100 RON, nici SH, nici scos din WC.
Ma refer la unul care sa chiar aiba 1TB in realitate.
Pe AliExpress gasesti ieftin, dar mai bine bagi in mufa de la PC surprizele de la pufuleti, ca au mai multa memorie si tin mai mult.

Repet, daca vrei sa se miste bine si sa mai tragi de el cativa ani, pune un SSD pentru sistemul de operare.
Nu o sa-l mai recunosti dupa.

Invata sa-ti instalezi singur macar Windowsul, daca sa desfaci 4 surubele sa-ti schimbi RAM-ul si HDD/SSD-ul ti-e frica.

Ma-ntreb ce ai fi facut prin 2006-2007 cand misunau virusii aia enervanti peste tot pe DC. (Win32 Jeefo.A, Win32 Parite.B...)

Reinstalai Windowsul de 3 ori pe zi, daca te pricopseai cu carcalaci din aceia.
Antivirusii nu ajutau mai deloc, cu exceptia F-Secure/Panda. (ceilalti doar recunoasteau virusul, nu erau capabili sa te scape de el)

| colosseum1337 a răspuns:

Da, s-ar merita sa faci un upgrade de la 4GB ram la 8GB ram. Se va simti diferenta 100%. Daca vrei sa faci si un upgrade la spatiu de stocare iti propun asa : In loc sa iti iei un HDD mai bine ia-ti un SSD pentru ca e mult mai rapid. happy

| UnchiulRamiz explică (pentru colosseum1337):

Dar costa am auzit, la stick e problema ca copiază foarte încet. Eu ma mai uit la seriale și filme bluray.D3 asta as avea nevoie cam de încă 1 TB în plus spațiu. Am TV fullhd și zic ca e păcat sa nu profit la maxim. Au o claritate bestiala.

| colosseum1337 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Atunci ti-as recomanda un stick de la Kingston happy

Asa ma gândeam și eu. Probabil cele ce sunt acum au viteza de copiere decenta? Sau asta tine de laptop? Poate îmi cumpăr un laptop nou dar oricum nu prea curând. De asta nu as investi mult în el. Nu se rentează părerea mea. Nou e tot nou, mult mai performant. Cu gaming nu prea sunt eu oricum.

Daca doar te uiti la filme nu e nevoie de niciun upgrade la laptop.
Ia-ti un stick Kingston si ai rezolvat! happy

Faza e ca se mișcă cam încet. Nu e mare pierdere sa ii pun 8 GB ram. Dacă rentează cu adevărat nu ma zgarcesc la 100 lei sau 120 parca face. Poate îl mai folosesc câțiva ani, de asta zic. Merge și Windows 10 pe el. Nu vad rostul sa arunc cu banii aiurea dacă nu e necesar neapărat. Rula FIFA 2014 la vremea aia. Ceva jocuri decente ar trebui sa meargă de am vreodată chef tongue

Daca crezi ca merge incet desigur ca poti face un upgrade la 8 GB ram happy

Vezi de chorme caste si instalezi hbo max sau Netflix pe tv, tv inteliget