anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am un laptop gama Lenovo, cu procesor Intel Pentium, cu memorie de 4 GB și 2, 16 GHz și vreau să știu dacă pot să instalez ca sistem de operare Windows 10 ori chiar mai nou și dacă îl suportă sau nu.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cu Windows 10 va functiona initial, dar in curand va deveni "ca melcul" (dupa ce incepe sa-si instaleze upgrade-uri).
Daca nu-l vei folosi pentru jocuri (doarinternet si office), atunci iti recomand sa instalezi pe el un Linux Mint. Va functiona foarte bine, mai ales daca suporta sisteme de 64 biti.

6 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ce model e procesorul, sau macar ce generatie?
Are 4 nuclee?
DACA DA, duce chiar si Windows 11 (trebuie facut stickul cu Rufus si bifate casutele acelea ce apar dupa ce apesi Start, sa scrie kitul pe stick), insa il va duce destul de prost.
Chestiile bifate in fereastra de mai jos va trebui sa le bifezisi tu, daca ai doar 4GB RAM, si daca procesorul e mai vechi de generatia a 8-a (iar aceea cu contul de Microsoft, eu o bifez oricum, si atunci cand il instalez pe sisteme noi si puternice, pe care e suportat).

https://rufus.ie/pics/screenshot4_en.png

Cat de vechi e? Mai exact, exista drivere pentru Windows 11 pe pagina producatorului laptopului? (Pentru Windows 10 exista cu siguranta, daca e mai nou de 2014)

Răspuns utilizator avertizat
| Javva a răspuns:

Este un laptop foarte subdotat din toate punctele de vedere, va merge nesatisfacator de greu Windows 10 chiar si cu SSD la bord. Cu indulgenta recomand, un Windows 8.1 sau o distributie de Linux usoara.

| N3amtu a răspuns:

Il suporta, dar sa nu fie crackat...Caci va avea erori si in prealabil va expira incontinuu "licenta", am patiti!

| DoarMameloane11234 a răspuns:

Merge ca dracu cu acel Pentum

| Denisman13tpu a răspuns:

Salut! Da, Windows 10 merge! Dar peste timp, toate upgrade-urile se vor acumula în sistem și va merge ca un celeron n4000... Ca sa nu se întâmple acest lucru recomand sa mai adaugi încă 4gb de RAM. Sper ca ți-am fost de ajutor!