Buna!
Optimizarea calculatoarelor joaca de multe ori un rol forte in utilizarea Pc-ului la capacitate maxima. De multe ori am intalnit cazuri in care dupa numai doua saptamani un PC performant a ajuns sa fuctioneze mai rau ca unul cu doua generatii mai slab. Motivul? Utilizatorul acelui PC nu a tinut cont de optimizare, de o mai buna organizare a mediului de lucru, etc. Pentru a avea un sistem optimizat si fara erori trebuie tinut cont de urmatoarele lucruri:
- Desktop-ul (suprafata de lucru) nu trebuie incarcata cu iconuri inutile.
- Fundalul desktop-ului este de recomandat sa nu aiba nici o imagine,
aceasta consumand din memoria RAM in mod inutil;
- Nu instalati aplicatii inutile decat atat cat aveti nevoie. Unele dintre acestea consuma din resursele calculatorului chiar daca nu ruleaza in acel moment;
- Aranjati-va mediul de lucru pe categorii – birou, distractie, muzica, video etc. Astfel nu veti mai pierde timp cand cautati ceva.
- La instalarea unei aplicatii cititi cu atentie fisierul „ Readme". Daca aspecte relatate acolo va lipsesc din calculator nu o mai instalati. O instalare defectuoasa poate sa va dea dureri de cap mai tarziu.
- Evitati pe cat puteti instalarea de aplicatii care nu va prezinta detaliat modul ei de lucru sau la ce este necesara. Multe dintre aceste „programe" au rolul dublu functionand ca o fereastra pentru viitoarele atacuri din exterior (LAN sau Internet).
Am intalnit cazuri in care s-a instalat o aplicatie oarecare pe PC sau pentru a ajuta la gestionarea unor poze. Dupa un scurt timp au aparut si problemele. PC-ul se restarta aleator, incepea sa cante si chiar sa scrie singur etc. Dupa stergerea acestei aplicatii lucrurile au intrat in normal.
- Incercati pe cat puteti sa tineti calculatorul intr-un mediu curat, lipsit de umiditate si bine aerisit;
- Cand doriti eliminarea unei aplicatii sau a unui joc cautati fisierul Uninstall.
Nu este recomandata stergerea folderului care contine aplicatia cu optiunea DELET.
- Folositi cat mai des aplicatii care au rolul de mentinere a registrilor, gestionarea spatiului existent pe HDD etc;
- Foslositi optiunea Scandisk din Windows pentru a mentine HDD-urile fara erori;
- Folositi o data la 3 luni de zile optiunea de defragmentare existenta tot in Windows;
- Daca aveti iesire la internet folositi un antivirus eficace si lasati-l de cate ori are nevoie sa isi faca update-ul de la sursa;
- Evitati pe cat posibil efectuarea unei restartari a sistemului folosind butonul RESET, scoaterea unei aplicatii blocate se face prin apasarea combinatiilor de taste CTRL + ALT + DELETE care deschide utilitarul Task Manager.
- Tineti in permanenta calculatorul alimentat la reteaua de curent; in felul acesta evitati consumul inutil al bateriei;
anonim_4396 întreabă: