| Ionut659 a întrebat:

Am un laptop ok, are 4gb ram,t4400, Intel family, ce să fac cu el că merge foarte încet de la un timp, să îl curăț? Am făcut multe experimente pe el căci nu îmi risc celălalt laptop mai scump, ce să fac? Duce în lag aproape orice.

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ce sistem de operare ai pe el?
Antivirus?

Cand a fost curatat ultima data?
Ce temperaturi are in idle si load?

Placa video?

| Ionut659 explică (pentru NLS):

Păi cpu ajunge la 70%+ și windows 7home premium. Placă video nu stiu da este un rea. Nume laptop:compaq cq61

| NLS a răspuns (pentru Ionut659):

CQ61-410SP

CQ61-410US

CQ61-420US

CQ61-132TU

Exista diverse variante, cu hardware diferit.
in fine, ce ar fi interesant e placa video, si o gasesti asa:

scrii dxdiag in caseta de cautare, va aparea o icoana albastra la rezultate cu un X galben pe ea, apesi Enter sa o deschizi,
si mergi la Display.

La Name sau Chip Type vezi numele ei, si la Display Memory (VRAM) cantitatea de VRAM pe care o are.

Sistemul de operare e aproximativ ok.
Insa eu as baga ceva si mai potrivit pentru procesorul acela cam vechi si obosit: Windows 7 Starter.
Daca nu stii unde il gasesti, scrie-mi pe privat.

SAU Linux, daca nu te joci, insa parca n-as face asta caci cu o versiune relativ noua de distributie Linux nu stiu cum sta cu compatibilitatea cu hardware vechi.

Si fiind vorba de un laptop foarte vechi, nu stiu cat esti dispus sa investesti pentru a-l readuce la viata, dar i-ar prinde bine un SSD (nici nu mai conteaza foarte mult rapiditatea, orice SSD oricat de slab are viteza mai mare decat un HDD).