| MCata a întrebat:

Am un laptopASUS 15.6'' VivoBook 15 A540UB, FHD, Procesor Intel® Core™ i3-7020U (3M Cache, 2.30 GHz), 4GB DDR4, 1TB, GeForce MX110 2GB, si as vrea sa ii mai adaug inca 8gb de ram, ma poate ajuta cineva cu o placuta de ram compatibila va rog frumos?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Din cate am gasit pe net, laptopul tau are o placa de RAM de 4GB sudata de placa de baza, si inca un slot in care se afla o placa de 4GB.

Uite aici si linkul care atesta existenta unui singur slot de RAM,
iar acel "integrata ___ 4GB" se refera la placa sudata de placa de baza.

https://www.pcgarage.ro/......ate-black/

Upgrade-ul e posibil, daca scoti placa de 4GB din slot,
o vinzi, apoi o inlocuiesti cu una de 8GB.

######################
Problema abia acum incepe:

1. Frecventa si latenta(CL) a placii pe care o adaugi trebuie sa fie IDENTICA cu frecventa si latenta placii sudate pe placa de baza.
Daca nu stii sa verifici ce specificatii are RAM-ul tau actual, scrie-mi, si iti explic pas cu pas.
Pe net nu o sa gasesti latenta (CL) pe care o au placile din laptop cu siguranta. (trebuie aflat cu programe)
Alta varianta ar fi sa scoti intai placa de 4GB din slot, citesti pe ea latenta si frecventa, si comanzi pe PCGarage, Altex sau eMag o placa DDR4 SODDIMM de 8GB cu frecventa 2133MHz si latenta identica cu a placii tale.
Link de eMag ti-a dat sierra1.

Uite si un link de PCGarage
Cea din mijloc cu 2133MHz e 100% compatibila, dar trebuie sa verifici si latenta.
Exista sanse ca placa de baza sa nu poata sincroniza latente diferite, daca e un chipset low-entry.

https://www.pcgarage.ro/......hannel-nu/

2. O sa ai RAM mai mult, dar cu 25-30% mai putin performant.
Cand capacitatile celor doua placi nu mai coincid, se pierde lucrul in Dual Channel.

###############
Ai verificat DACA RAM-ul se umple la refuz cand te joci sau ce faci tu cu laptopul?

DACA nu trece de 85%, mai bine lasa-l asa cum e acum, caci nu vei castiga nimic, doar vei pierde.
DACA e peste 95%, atunci da, are sens sa faci un upgrade.
Oarecum.

| MCata explică (pentru NLS):

Mi-am instalat Cpu-z pentru a afla ce latenta am si acolo imi arata intre 10 si 15, care dintre ele trebuie sa le iau?
10 sau 15
Se schimba ba 10 ba 15

| NLS a răspuns (pentru MCata):

Poti urca cateva prtscr, unul din tabul Memory si celelalte din fiecare slot din SPD (stanga sus)

https://imgur.com/IB3mFty

Eu am ocupate doar 2 si 4,
la 1 si 3 e totul gri, fara text
(tu probabil ai doar 2 sloturi in CPU-Z, corespunzatoare celor 2 placi )

Dar de regula, daca ce ai acum au latente identice, latenta cu care lucreaza ambele e cea din TAB-ul Memory.

Cum spui ceva de modificat, am presupus ca cele 2 placi au latente diferite, si de aceea as dori sa vad exact ce e acolo.

| MCata explică (pentru NLS):

Cand ajung acasa o sa iti dau poza
Ideea e ca inca nu mi-am pus noua placuta ram, e doar cea integrata in laptop si imi arata 2 latente, ceea ce nu inteleg de ce

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

La una sută lei, sunt câte vrei

https://www.emag.ro/......priceasc/c

| vmorghulis a răspuns:

Sigur, pot să încerc să vă ajut să găsiți o placă de RAM compatibilă cu laptopul ASUS VivoBook 15 A540UB. Înainte de a continua, vă sugerez să verificați manualul de utilizare al laptopului pentru a determina specificațiile exacte ale RAM-ului compatibil.

În funcție de specificațiile exacte ale laptopului dvs., placă de RAM compatibilă ar trebui să fie una DDR4 cu o frecvență de 2400MHz. În plus, dimensiunea RAM-ului existent (single/dual rank, single/dual channel) și configurația de sloturi de pe placa de bază a laptopului dvs. ar trebui să fie luate în considerare în timpul achiziționării.

Există multe magazine online de încredere unde puteți găsi astfel de plăci de RAM compatibile. Un exemplu ar fi eMag.ro sau Altex.ro. În general, este bine să optați pentru o placă de RAM de la un producător de încredere, cum ar fi Kingston, Corsair, Crucial sau G.Skill. Înainte de a achiziționa o placă de RAM, asigurați-vă că verificați și revizuirile produsului pentru a vă asigura că acesta este compatibil cu laptopul dvs. și nu are probleme cunoscute.

Răspuns utilizator avertizat