| KLiNK a întrebat:

Am un monitor CRT Gateway EV700 de 17 inch. Pe rezolutia 1024x768 are o rata de refresh excelenta spun unii: 85hz
Este el nociv pentru ochi la aceasta rata de refresh?
Nu vreau raspunsuri de genu, ia-ti un monitor nou ca asta e praf. Vreau sa imi iau monitor dar trebuie sa mai astept deoarece acum fac un upgrade la pc.

Răspuns Câştigător
| K0sti a răspuns:

CRT-ul este oricum nociv pentru ochi indiferent de rata, pentru ca radiaza! Dar cu cat rata e mai mare, cu atat e mai bine! Insa asta nu te scapa de radiatile Roentgen! Aceeasi problema ca si la vechile televizoare CRT!

11 răspunsuri:
| Osirius a răspuns:

Daca imaginea pâlpâie (flicker) atunci da, e foarte nociv daca stai mai mult timp cu ochii pe sticla. Chiar si daca nu sesizezi tu ca pâlâie tot poate fi nociv (e in functie de privitor). Daca simti ca te dor ochii sau capul ar fi bine sa-l lasi pe setarile standard.

| KLiNK explică (pentru Osirius):

Nu palpaie, nu prea ma dor ochii, mai astept raspunsuri, daca nu mai primesc ai funda big grin.

| KLiNK explică (pentru K0sti):

Vederea se inrautateste rapid folosind monitorul asta?

| K0sti a răspuns (pentru KLiNK):

Daca stai foarte aproape, da!

Am citit ca este recomandat sa stai la 30cm de monitor.

Aia daca nu vezi bine! happy

Razele X sau Roentgen pot fi absorbite de unele lucruri: cactusi sau plumb, iar eu am 2 cactusi pe birou. big grin

Se vede bine pe el, culorile lui am citit ca nu pot fi intrecute de un lcd obisnuit.

laughing)) Ce simpatic esti!

Am pus o intreare la jocuri pc online, poate ma ajuti. big grin

Vorbim aici: http://www.epasystems.ro/