| alexandru67762928 a întrebat:

Am un PC cumparat acum 3 ani
Gtx 1050
i5 8450
8 gb ram
Hdd 1tb
De la o vreme, aplicatiile nu mai raspund, mai ales jocurile de pe Steam care pur si simplu dau crash instant...
Jocurile imi merg excelent 180-220 fps nicio problema...
Sa fie oare din cauza ca joc de un an CSGO cu 4:3 stretched si am fortat prea mult placa video?
Imi apare de fiecare data cand intru in Steam "Microsoft Windows not responding....etc"
Am incercat faza cu troubleshoot, tot nu merge...
Care e cauza? Si este nevoie sa cumpar un PC nou? Daca este nevoie, doresc si un link cu un PC bun intre 4000 si 5000 de lei.

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Incearca intai cu salvarea pozelor, muzicii si a altor fisiere care nu se viruseaza (fisiere Office, PDF, etc). Apoi stergi total HDD-ul si reinstalezi Windowsul. S-ar putea sa fie doar virusat.

| NLS a răspuns:

NU trebuie sa te gandesti la un nou PC, pana nu reinstalezi Windowsul, pe curat (nu cu functia Reset PC, disponibila in Windows).

Daca nu stii cum, scrie-mi, si te ajut maine seara pas cu pas, inclusiv sa salvezi cumva datele importante pe care le ai pe el.

Pana la urma, merg jocurile, sau nu merg?

Ce alte "aplicatii" se blocheaza? (Programe, ca aplicatii sunt doar pe telefon, pe PC se numesc softuri, sau programe)

Eventual, si suplimentar, ai putea cumpara un SSD, daca nu ai, pe care sa il folosesti pentru sistemul de operare si programele instalate, iar HDD-ul sa il folosesti doar pentru stocarea materialelor pe care vrei sa le pastrezi.

Ce placa de baza ai?
(daca nu stii, afli cu CPU-Z sau HWinfo)

Daca placa de baza are slot pentru SSD M.2, cumpara asa ceva:

https://www.pcgarage.ro/ssd/hp/s700-250gb-sata-iii-m2-2280/

iar daca nu are suport M.2, atunci cumpara un SSD in format SATA 2.5":

https://www.pcgarage.ro/ssd/hp/s700-250gb-sata-iii-25-inch/

(in functie de cum stai cu finantele si cat vrei sa investesti, poti lua si varianta respectiva cu 500GB)

Cert e ca SSD-urile NU e ok sa le partitionezi (sa le imparti in mai multe partitii, C: D: etc), si nici sa le formatezi.