| Radux a întrebat:

Am un Samsung galaxy gio 2.3.6. As dori sa-l root-ez si am vazut pe net cum se face dar intrebarea mea este:
Care sunt riscurile? Adica ce i s-ar putea intampla cu el?
Este recomandat sa m-il root-ez? Si ce pot face cu el dupa aceea... daca imida-ti si un link de download PLS
FUNDA! =]

Răspuns Câştigător
| supermdmario a răspuns:

Riscul este ca, daca nu faci exact totul ca la carte, vei avea un telefon brick-uit.adica -brick-vine de la caramida -deci nu vei mai avea telefon,ci o caramida.
Partea buna este ca,daca brick-ul este doar pe parte de soft,atunci il vei putea repara cu Samsung kies. daca,insa,vei avea un hard brick, atunci, singurii care pot sa-l repare, sunt cei de la Samsung.
Dar, eu.personal,atata timp cat nu te atingi de bootloader si/sau de kernel,nu cred ca telefonul tau v-a suferi un hard brick,ci,cel mult,un simplu brick,pe care,repet,vei putea sa-l repari,cu ajutorul lui Samsung kies.
Referitor la intrebarea a doua,nu as putea spune ca este recomandat sa root-ezi telefonul(daca era asa,ar fi venit din fabrica root-at, nu crezi?), insa, daca vrei sa ai mai multa performanta, trebuie sa-l root-ezi.astfel,vei putea sa si schimbi sistemul de operare, spre exemplu, sa pui un custom rom.sunt multe alte chestii de spus despre root-are si efecte....ar trebui mai multe ore sa-ti explic ce poti face.
ROOT la sistemele android este echivalentul lui JAILBREACK la iphone,dar,deja cred ca stii asta.
De specificat,ca in cazul unui brick,in urma unei tentative de root,in perioada de garantie a telefonului, duce dupa sine la anularea garantiei.
Si, ca si post scriptum, daca faci manevre de root-are exact ca in tutorial, v-a trebui sa mearga. cauta mai multe detalii aici:http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1404

| supermdmario a răspuns (pentru supermdmario):

Era sa uit lucrul cel mai important si anume:FA BACK UP LA SISTEM INAINTE DE A FACE ROOT.

1 răspuns: