Stai breh calm. Ai subwoofer de-ala care misca toata cladirea? Sint sigur ca nu.
Nu e vorba de vibratiile fizice produse de miscarea propriu-zisa a membranei, ci mai degraba de forta undelor sunetului. Daca volumul este dat foarte tare si se ajunge la un prag maxim, obiectele din casa vor rezona cu frecventa respectiva, iar carcasa pc-ului este mediul perfect pentru rezonante. Nu conteaza distanta fizica pana la orice obiect rezonator, frecventele joase sunt foarte puternice si doar o usa, sau un perete poate sa le diminueze, practic poti muta pc-ul si la 6 metrii ca e aproape inutil.
Din fericire nu am auzit situatii in care un pc se defecteaza/dezmembreaza din cauza asta, si unii chiar au sisteme serioase pe 18", deci esti safe.
Daca asculti la volum mare, ti-a spus Frank51 care-i buba,
si in afara de HDD, urmatoarele componenten care se afla in miscare si sunt destul de sensibile la vibratii, sunt ventilatoarele (placa video, procesor).
Si da, daca ai un monstru de subwoofer, chiar si contactele pot fi afectate (ma gandesc la PCI-E).
Cati centimetrii are biroul tau? 30 de centimetrii? L-au ros sobolanii? Cat descre pc-ul tau... Pc-ul tau poate fi afectat doar daca se sperie de fata ta
Cateodata vibratiile chiar daca nu ai hard disk poate sa afecteze conexiunile prin cabluri sau chiar si procesorul fiind blocat doar de o clema cu pasta termoconductoare asa ca nu da volumul la maxim cred eu!
Broadband întreabă: