| CeraselaIoana a întrebat:

Am vazut un tutorial pe youtube cu unu care zicea ca isi cumpara 64 giga de memorie ram să facă nu știu ce chestie și zicea că vrea să încarce ceva anume în el, parcă zicea ceva de sistem de operare, ori nu am ințeles eu exact, dar la un moment dat a făcut afirmația cum că memoria ram e mai rapidă chiar și decăt un ssd-u de vreo o sută de mii de ori!

5 răspunsuri:
| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns:

64GB ram? Va avea destul de scos din buzunar...
Vrea să-l transforme în HardDisk poate și să instaleze windows-ul pe el ca să-i meargă foarte repede...
Da, adevărat e mai rapidă, mult mai rapidă, deși nu știu știu exact cu cât.

Dar un lucru e sigur, se poate șterge undeva cu cei 64GB ram dacă nu are placă video bună, procesor, placă de bază, placa de sunet, etc.(Bănuiesc că pentru jocuri vrea să-și facă windows-ul mai rapid și să consume bani, căci alt motiv nu văd.)

Deci care-i întrebarea ta?

| Romaniamafia a răspuns:

1.memoria ram e mult mai rapida ca ssd
2.care e intrebarea ta?

Răspuns utilizator avertizat
| supermdmario a răspuns (pentru CeraselaIoana):

O sa incerc sa te luminez eu.
deci:ram inseamna random acces memory/care va sa zica/memorie cu acces aleatoriu/ adica in momentul cand se termina o activitate pe computer, aceasta(ramul)se elibereaza, lasand loc altei aplicatii sa se foloseasca de ea.fiind o memorie flash este foarte rapida.
mai nou,anumite persoane au creeat un sistem care booteaza direct de pe ram-adica windowsul e instalat in ram,nu pe hdd. ceea ce inseamna ca, pentru a nu se sterge acel sistem de operare, memoria ram trebuie sa fie mereu alimentata cu energie electrica. dupa aprerea mea, ram-este mai rapid chiar si decat ssd, chiar daca cel din urma este tot o memorie flash.

Răspuns utilizator avertizat