| ed23tm a întrebat:

Antivirusul Norton poate sa iti distruga sistemul de operare sau chiar hard-diskul?, daca este asa cum distruge?

5 răspunsuri:
| onofrei89 a răspuns:

Wtf?laughing Eu il folosesc de 2 ani si nici o problema, unde ai auzit asta?

| freemind a răspuns:

Sistemul de operare il poate strica, stergand sau mutand in carantina un fisier, de sistem, infectat. Hard-ul in schimb nu poate fi afectat, cel putin nu de un antivirus.

| Catalion a răspuns:

Daca ar fi asa atunci nimeni nu ar mai folosii acel antivirus si firma care il detine ar fi intrat in faliment de mult.

| iulyan a răspuns:

Hei amice. daca crezi ca ii asa de pasta cum de este lider mondial cu premii si nominalizari in protectie contra virusurilorwinking?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Orice antivirus îţi poate distruge sistemul de operare. Mai ales că noi pe-aici prin ţărişoară nu avem sisteme de operare originale ci piratate (mă rog, acum am şi eu original de la facultate dar pân' acum ce crezi c-am dat un sac de bani pe software?) şi sistemele de operare pirtatate se destabilizează foarte uşor.
Parte cu distrugerea fizică a hard-disk-ului nu este chiar 100% adevărată ci doar 50%. Folosind pe o perioadă îndelungată (peste 2 ani) în mod constant Norton Antivirus şi în special Norton Utilities care are un fel de ScanDisk al lui şi un fel de DiskDefragmenter al lui, acele două utilitare forţează hdd-ul peste limitele acestuia şi şansele să ai probleme cresc considerabil dacă foloseşti utilitare de la Norton decât orice altceva.
Pentru iulyan: Testele făcute pentru a fi "premiaţi" au fost făcute doar pe laptopuri şi sisteme corporatiste (Dell, HP, Compaq, etc.) nu pe calculatoare no-name care sunt pe la noi prin ţărişoară. Şi-n plus, efectele pe termen lung nu le testează nimeni când vine vorba de software pentru că ideea e să cumperi un hard nou cât mai curând, o placă de bază nouă cât mai curând, ca să meargă industria. Şi-n plus, dacă suedezii de la Symantec (Norton) sunt aşa de buni, de ce cei mai eficienţi antiviruşi sunt Kaspesky Antivirus (rusesc), Avast şi Bitdefender(românesc)?!?!
Salut!