Nu are treaba windows`ul Treaba`i simpla: praful a intrat la rotor si oricat ai curata cooler`ul, nu-l poti desface sa cureti rotorul Inlocuirea lor este simpla si ieftina. Nu te impacienta ca nu esti singurul, toti au aceeasi problema Cand aprinzi prima oara laptop`ul, iti face galagie mare, iar dupa un timp, se aude tot mai incet, nu`i asa?
Trebuie desfacut si curatat, cel mai probabil e de la praf. Daca nu te pricepi roga un prieten sau du'te la o firma, trebuie scoase componentele si puse la loc fara sa ramana piese.
Chiar am facut asta altblogro.am desfacut totul de la cooler pana la ventilator si tot asa se aude
După ce îi cureţi rotorul şi paletele cooler-ului de praf poţi instala şi un mic progrămel, se cheamă Speed Fan, şi cu el vei putea modifica turaţiile cooler-elor. Ele funcţionează în mod implicit la 100%, dar poţi seta orice turaţie vrei tu, de preferabil undeva între 50-70%. Acel program îţi va monitoriza de asemenea şi temperaturile tuturor componentelor din PC, iar dacă se va întâmpla cumva să se supraîncălzească ceva la el, te va avrtiza, dar n-o să fie cazul.
Baftă!
Vlad_bv am incercat si asta...cu speed fan nu imi arata nimic la fans ca sa il configurez... din ce cauza nu stiu
YzuD întreabă: