| SingleForOne a întrebat:

Aproape toată lumea pune accent pe învățarea domeniului digital, în special AI, programare și altele asemănătoare.
Este o cerință de tip "abilitățile vieții" sau "cultură generală" în era modernă, încât toată lumea ar trebui să știe teoretic și să le folosească în practică? Inclusiv managerii cu funcții, CEO sau directorii aceleași companii?

Cel mai probabil din domeniul de IT, și mai puțin celelalte domenii, cum ar fi de vânzări, producție, distribuție de orice, dar aceeași întrebare se aplică. Este o întrebare sinceră, pentru că observ mulți oameni care spun ceva de genul "ești prost și rămâi în urmă dacă nu înveți programare, despre calculatoare și aplicații, etc", atât online, cât și în viața reală.

Sincer, se exagerează cu promovarea AI și limbajelor de programare când se ajunge la acest punct.

3 răspunsuri:
| Dandinelle a răspuns:

Asta vara. la o discutie cu un CEO am primit informatia ca de abia au inceput sa foloseasca chatgpt si asta nu mult, pentru ca inca este problema de acuratete pe partea de IT, dar pe partea de generare de content este cat de cat bun. Pe partea partea altor domenii: chiar am auzit persoane care incearcau sa primesca sfaturi sufletesti de la chatgpt si chiar nu a mers. Vorbind de AI in continuare nu stiu daca ai observat dar mai multe retele de socializare promoveaza arta AI, desi nu are etica sustenibila in spate.
In general in viata reala e bine sa ai cunostinte generale de: cum functioneaza un calculator, cateva aplicatii de baza etc. Nu mai suntem pe vremea anilor 90 cand de abia auzeai pe careva ca are un calculator. Acum progresam. AI-ul, dupa parerea mea nu este ceva de speriat inca. Momentan strange informatii.

| Sophieka a răspuns:

Poate multi vor arunca cu rautate dar eu nu sunt de acord cu toata aceasta nebunie.
Eu caut sa ma retrag spre viata la sat, sa imi cumpar o casuta unde sa imi cultiv propriile mele bunuri si sa aduc un plus de naturalete si normalitate si pentru ceilalti.

Se cauta distrugerea normalitatii, a umanismului, a comunicarii reale.
Iti pot oferii si interviuri, documentarii despre aceasta si cum masonii sau reptilienii deghizati in oameni cauta si cam reusesc deja, sa controleze majoritatea.

Tehnologia este buna si folositoare pana la un punct insa punctul acela a fost sarit de mult.

| Sophieka a răspuns:

Cat de des mai privim la cer sau in jurul nostru? Are rost sa mai intrebam cat de mult ne mai privim ochi in ochi sa povestim, si cat rezistam sa il privim pe celalalt in ochi?

Cat stam fara telefon / laptop / aplicatii?

Ce bine era mai devreme, cand erau celulare, telefoane fixe, internetul era la inceput si exista inca omenie, mai multa civilizatie, mai multe iesiri fara a fi cu ochii in ecranele astea.

Eu am telefon cu butoane Nokia si intru pe net doar pe laptop si cand foloseam telefonul meu modern il foloseam pentru necesitati, dar nu zburam in ecran la fiecare *ding* si nu ma duceam cu el si la w.c.

Toata aceasta tembelizare de pe internet si tv, a transformat civilizatia si bunul simt in prostie... Multi tineri deja incep sa creada ca s-au nascut in corpul gresit, ca vor transformari sexuale, ca sunt gay sau lesbi si alte bolnavii.