| SonicAndrei a întrebat:

Are ceva dacă cablurile de la calculator sunt înghesuite între el și perete? Am împins calculatorul destul de bine spre perete (10 cm de perete, dar am „ondulat" covorul și am înghesuit toate cablurile în vreo 5 cm). Evident, în unele părți cablurile ating carcasa dar nu astupă căile de ventilație ale calculatorului, poate doar cel de jos de la sursă.

Ar trebui să distanțez calculatorul de perete sau îl pot lăsa așa?

6 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Rau de tot. sursa trebuie de asemenea sa poata ventila. in plus cablurile au sa aiba de suferit, in sensul ca se pot forfeca sau e posibil ca unele mufe sa nu fie perfect conectate datorita presiunii primite. eu as distanta putin calculatorul. o sa ai numai de castigat

| SonicAndrei explică (pentru gelu1970):

Nu sunt chiar așa de înghesuite. Covorul e totuși elastic și se mărit zona. În al doilea rând mi-a luat vreo 10 minute să găsesc o aranjare cât mai eficientă a cablurilor, deci ele nu se freacă ci sunt îndoite bine, le-am aranjat...

OK, bine că mi-ai zis. O să fac mai mult loc.

| Johndoe2023 a răspuns:

Pai sursa trebuie sa aiba acces la ventilatie. daca ai spatiu 10 cm intre perete si sursa si sursa nu este acoperita de nimic nu ar fi nici o problema. la fel si cablurile daca nu sunt "gatuite" sau presate nu ai nici o problema

| SonicAndrei explică (pentru Johndoe2023):

La mine susa nu are acces la ventilație decât vreo 5 cm (aici includ covorul), plus că e jos de tot unde sunt cablurile. Cablurile sunt îndoite „frumos" și nu sunt extrem de presate, deci aici e bine.

OK, mersi de răspuns.

| Johndoe2023 a răspuns (pentru SonicAndrei):

Poti urmari temperatura la care lucreaza computerul cu un program de monitorizare a temperaturii http://bogdanc.ro/......latorului/

daca este prea mare mai distantezi de perete

| SonicAndrei explică (pentru Johndoe2023):

Am depărtat puțin calculatorul de când am primit răspunsul (de aproape 2 ore). Nici o temperatură nu depășește 40°C, deci e bine (bănuiesc). Am un procesor Intel și o placă video nVidia și știu că calculatorul meu stă bine cu răcirea.

Voi încerca să văd cât se încălzește și cum era înainte.