anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Are ceva daca las laptop`u in stand by? Nu imi place sa ii dau shut down ca se aprinde greu dupa aia. straight face Si nu intreb cat consuma, ca stiu ca consuma. Intreb daca are ceva... pe termen lung

5 răspunsuri:
| rsn13 a răspuns:

In cel mai rau caz iti grabeste deteriorarea ram-uli (singura parte ca functioneaza in stand by) Eu te sfatuiesc sa folosesti Hibernate pentru ca spre deosebire de stand by salveaza undeva pe hard (un lucru de loc rau) situatia actuala si stinge complet laptopul. Acelasi efect intr-un mod mai bun. Cum hibernezi? intri la turn off/shut down si apesi shift. Stand by va deveni Hibernate cat timp il tii apasat.

| BRG a răspuns:

Atenție la fluctuațiile de tensiune, poți arde procesorul, dacă de exemplu se întrerupe noaptea curentul s au ziua cînd nu ești acasă, și de obicei cînd se reia alimentarea cu curent sînt fluctuații mari șocuri de tensiune, și dacă arde procesorul nu mai faci nimic cu el, pe lîngă faptul că un integrat procesor este foarte scump, nici nu se găsește, eu din cauza unui procesor defect care costa 3 milioane lei vechi, a m aruncat în gunoi un video recorder akay, nu se merita reparația,. succes.

| kcara a răspuns:

Salut. Laptopul sau chiar si calculatorul nu are nimic daca il lasi pe standby o perioada lunga de timp, doar ca e posibil in functie de ce programe folosesti intre timp, sa mearga mai greu, laptopul nu consuma foarte mult curent pentru ca ele prin definitie sunt create sa nu consume mult, dar decat sa folosesti StandBy mai bine activezi optiunea de Hibernare. Aceasta se comporta ca si StandBy doar ca nu mai consuma energie electrica. Daca ai nevoie de detalii cu privire al problema asta intra pe http://laptopulmeu.net/contact/ si scriemi mai detaliat ce sistem de operare ai si cam ce ai vrea. ce problema ai.etc, pentru ca ce ai spus tu mai sus e cam putin spus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa-ti fac o analogie sa poti sa intelegi:
In shut down:Imagineaza-ti ca esti cu masina, ajungi in parcare, o parchezi, stingi farurile, opresti motorul, si te duci in casa.
In stand-by:Ajungi cu masina in parcare, o parchezi, stingi farurile, dar nu opresti motorul, si te duci in casa.

Sper sa intelegi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai bine si mai foarte bine e sa-l lasi pe sleepwinking postat de ovidiu