Nu prea poti sa le evaluezi asa, ca depinde ce rulezi. Daca le dai ceva usor de procesat, gen sa incarce Instagram, Snapdragon o sa o faca cu consum mai mic de energie. La ceva complex, gen jocuri, snapdragon va consuma mai mult si va avea performante mult mai bune decat G80.
Snapdragon 8 gen2 e un progesor high end, probabil al doilea de pe piata dupa A17 pro al celor de la Apple. G80 e un procesor buget, bagat in telefoanele normale care nu sunt proiectate sa exceleze la ceva. Nu poti sa compari un Ferrari cu un Logan, ca na, Loganul consuma mai putin dar nu demareaza ca un Ferrari.
Da, procesorul are treaba cu consumul de energie. Cu cat procesorul e mai puternic, consuma mai multa baterie. La fel conteaza si tipul de procesor, de exemplu cele mai noi de 4nm sunt mai eficiente decat cele care folosesc procese mai vechid e fabricare pe 7nm.
Cred ca momentan snapdragon e cel mai efcient. Din ce am vazut pe benchmarkuri Exynos e ok la inceput doar ca performeaza mai slab ca snapdragon dupa ce se incalzeste.
Nu prea poti sa le evaluezi asa, ca depinde ce rulezi. Daca le dai ceva usor de procesat, gen sa incarce Instagram, Snapdragon o sa o faca cu consum mai mic de energie. La ceva complex, gen jocuri, snapdragon va consuma mai mult si va avea performante mult mai bune decat G80.
Snapdragon 8 gen2 e un progesor high end, probabil al doilea de pe piata dupa A17 pro al celor de la Apple. G80 e un procesor buget, bagat in telefoanele normale care nu sunt proiectate sa exceleze la ceva. Nu poti sa compari un Ferrari cu un Logan, ca na, Loganul consuma mai putin dar nu demareaza ca un Ferrari.
Q: Are ceva de a face procesorul telefonului cu consumul energie bateriei?
A: Are ceva de a face motorul masinii cu consumul de benzina?
Intere procesoarele de top din generatia actuala Dimensity 9300 e cel mai performant si eficient. Din nefericire, good luck finding any in Europe
Clar nu am nevoie de o rachetă de-a lui Elon Musk am nevoie de un telefon nou la preț am găsit 3 modele asemănătoare doar procesoarele diferă
Zuzumilk26 întreabă: