Daca incarcatorul are un amperaj mai mare decat cel necesar acumulatorului acesta se incalzeste si poate exploda. Daca este mai slab se incarca mai greu dar nu sunt probleme.
Eu cu sotia mea de vreo trei ani incarcam cu patru incarcatoare trei device-uri (la nimereala, cum prind incarcatorul, am bagat la incarcat) si inca nicunul nu a patit nimic, fie ca e telefon, fie tableta.
Da,se pot face un scurtcircuit sau defectiuni! Incarcati telefonul cu un incarcator nou original si corespunzator cu marca telefonului mobil!
Da, are. Bateria poate exploda, telefonul se poate arde, viața bateriei poate să scadă drastic. De ce? deoarece fiecare încărcător transformă curentul din priză de la tine într-un curent mai slab. Adică, de exemplu încărcătoru meu transformă curentu din priză de 100 - 240 V în 5.0 V și 1.0 A, etc. Asta diferă. Deci, uită-te pe încărcătorul original, și valorile scrise pe el trebuie să fie la fel cu valorile scrise pe încărcătorul neoriginal ca să nu fie nici o problemă.
Daca e design-uit pentru incarcare rapida, de obicei nu e nici o problema, dar exista si telefoane care suporta 2A, dar incarcatorul lor standard este de doar 1A (de obicei din motive de siguranta). Acolo eu te sfatuiesc sa ai ceva grija daca folosesti un charger si un cablu de 2A.
Exista si telefoane care nu suporta mai mult de 1A orice i-ai face. (exemple: Huawei P9 lite si iPhone 7)
Pai in manualul de utilizare scrie ca sa nu iti incarci telefonul cu alt incarcator, dar cred ca daca nu difera la voltaj sau amperaj ii ok, si eu mai incarc cu alte incarcatoare.
Andrei_Dumitriu_2000 întreabă: