| DaughtryGirl a întrebat:

Are cineva idee de ce imi harjaie laptopul? Se aude de parca as avea niste lanturi si ar zdrangani straight face
Si de ce mi se inchide atunci cand ma joc? iau jocuri de pe net gen puzzle, hidden objects, match si dupa ce joc 2-3minute se inchide laptopul. Si asta nu numai la cele downloadate, si la cele de pe site'uri face la fel.

12 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

S-a acumulat praf pe coolere, de aia face zgomote, fapt ce duce la o privare de răcire şi datorită sistemului de protecţie ce există în BIOS, calculatorul se oprește automat când temperatura ajunge la un nivel critic.remediu ar fi curăţarea acestuia de peraf şi asta se face în service deoarece fiind componente mici trebuie cineva cien se pricepe să îl desfacă şi să îl cureţe, sunt chestii meticuloase şi contacte finuţe acolo, deci numai dacă dai peste un vecin ce depanează laptop-uri atunci el te-ar putea ajuta, dacă nu într-ul service şi cu maxim 40 de ron ai scăpat o vreme de problemă(cu tot cu transport şi taxă de service) succes.

| DaughtryGirl explică (pentru DeyCj):

Hmm,am gasit pe cineva care se pricepe, a mai curatat asa in mare. Si el Mi'a zis ca sa il duc la service ca acolo se uita aia mai bine, el poate doar sa aspire in mare parte si saptamana viitoare caut un service in cta bunicel si il rezolv. Mi-a zis si de o pasta sa pun la el, e buna?

| DaughtryGirl explică (pentru DeyCj):

Se pare ca nu e de la praf, a zis ca nu era praf mai deloc. sad am deschis un joc, cu messul si winampu deschis si dupa 5min s-a inchis laptopul. mai am putin si il fac tablou pe pereti.

| laptopnews a răspuns:

Ce configuratie are laptop-ul?

| DaughtryGirl explică (pentru laptopnews):

Hmm,daca mi'ai spune si unde sa ma uit big grin in mare ce am vazut aici cu clic dreapta la proprietati e Procesor Genuine Intel(R) CPU 575 @ 2.00 GHz 2.00 GHz. La restul nu stiu straight face

| laptopnews a răspuns (pentru DaughtryGirl):

Ce model de laptop e?

| DaughtryGirl explică (pentru laptopnews):

Acer extensa 5230

| laptopnews a răspuns (pentru DaughtryGirl):

Am inteles! Din ce vad eu nu ai placa video dedicata. Nu e un laptop de jocuri. Parerea mea este ca se supraincalzeste cand e solicitat mai mult. Deci cred ca ai nevoie de un cooler care sa il tina rece mai mult timp. Mai ales daca ai zis ca l-ai curatat si nu are praf, iar acum e si foarte cald afara. Succes!

| N1m3n1 a răspuns:

Cum au precizat si colegii mai sus, laptopurile au 2 aerisiri, una laterala mare de unde iese aerul rece, una rotunda pe partea unde il tii jos unde degaja caldura si una de aerisire de rezerva. Automat daca tii laptopul pe birou, in brate sau il lasi pe covor-podea el va acumula praf si daca nu ul cureti se va incalzi pana la punctul de stingere a procesorului. Ti se stinge cand te joci pentru ca atunci procesoru lucreaza la maxim. Desfal si curatal cu grija sau doar aspiral in partile de racire fara sa il desfaci. Succes

| DaughtryGirl explică (pentru N1m3n1):

Am puse 2 chestii mici sa fie mai ridicat laptopul, la aerisire, sa nu se incinga prea tare. multumesc de raspuns, sa vad acum de ce vecin ma rog sa il curete sa scap.

| Cosmotel a răspuns:

Se incalzeste ca sa nu se strice vreo componenta din cauza temperaturii prea ridicate. probabil s-a adunat mult praf si ar trebui curatat.
ai mai putea sa-ti cumperi si un cooling pad.

| Joyman a răspuns:

Daca se inchide cand incepi s ate joci inseamna ca procesorul se supra incalzeste si ca sa nu se strice calculatorul se opreste. Trebuie sa-l desfaci si sa te uiti cureti coolerul si radiatorul de pe procesor.
Daca se aude ca si cum ar avea niste lanturi atunci ar putea sa fie probleme fizice cu HDD-ul. Eu iti recomand sa iti faci un backup la date, dar mai intai incepe cu curatarea Ventilatorului si coolerului.