As zice ca nu, lumina albastra ti se reflecta din mediul ambiant pe retina fie ca vrei, fie ca nu, in timpul zilei... acomodarea ar fi greu de obtinut in timp.
Nu are rost, in special daca vorbim de vizionat filme, unde culorile conteaza la calitatea timpului petrecut vizionand. Intuitiv ar fi sa-l folosesti numai cand citesti, sa pastrezi un balans si-asa pseudo-inperceptibil. Fiecare persoana este diferita, deci raspunsurile difera prin consistenta.
Da, are rost, eu mereu îl țin activat și nu mai am probleme cu ochii, înainte mi se oboseau și vedeam în ceață, acum nu mai am problema asta.
Dar nu știu cât de bune sunt filtrele alea deja instalate pe telefon atunci când îl cumperi, eu am avut și nu prea simțeam că își face treaba asa că am instalat eu altul.
Recomand aplicația asta : Blue Light Filter & Night Mode - Night Shift de la Ascendik.
Depinde de ochii tăi. Dacă suporți mai bine filtrul, da. Eu îl am mereu, dar mulți nu-l folosesc, au luminiozitatea mare și nu pățesc nimic. Cred că e mai important să nu stai constant cu ochii în ecrane și să mai privești în depărtare, la orice.