anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As dori sa imi cumpar o multifunctionala si as avea nevoie de cateva recomandari.Voi printa in jur de 50-80 de foi fe luna si nu voi avea neaparata nevoie de fax si imprimare color.Trebuie sa aleg una cu cerneala sau laser? Si ce modele sunt care accepta reincarcarea cartuselor fara inlocuirea acestora de fiecare data?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia un laser, la 80 foi pe luna te duce peste un an tonerul, si cand se termina il reincarci cu vreo 50 lei doar, si mai bagi un an.

| Silent3025 a răspuns (pentru suntserios):

Asta daca sta prin Bucuresti, in alte orase nu prea se baga nimeni (nici service) sa incarce asa ceva, incarca doar cartuse cu cerneala, pe cand la cartusele cu cerneala le incarci sigur daca vezi la altcineva cum incarca.

| suntserios a răspuns (pentru Silent3025):

Aproape orice centru de incarcat cartuse incarca si cartuse cu toner pentru imprimanta laser

| razvan_3732 a răspuns (pentru suntserios):

Pana intr-un final am facut niste calcule si intr-adevar ar fi mai profitabila o multifunctionala laser.Acum raman insa nehotarat asupra modelului-adica am vazut cateva de la Samsung si una de la Brother. Bugetul meu este undeva pana in 500 de lei.Inca de la inceput am amintit de multifunctionala deoarece nu as avea loc sa pastrez vechea multifunctionala doar pentru scanner.un alt criteriu dar nu chiar necesar ar fi sa o pot folosi si wireless.Ce am gasit eu ar fi : http://www.emag.ro/......DGX8XBBBM/ sau http://www.emag.ro/......6XBBBM/.Si la aceste imprimante, tonerul dupa ce se goleste, il accepta reincarcat? Cat poate fi reincarcat?

| Silent3025 a răspuns (pentru suntserios):

Asta crezi tu ca poate stai intr-un oras mare! Iti dau exemplu: Gizăz a afirmat mai sus : "am lucrat într-un service de calculatoare" iar apoi "Nu ai cum reîncărca un toner" cam astfel de persoane lucreaza in centre service din localitati mici.Eu unul am auzit ca se reincarca DAR nu am vazut pe nimeni facand acest lucru, de aceia am afirmat ca nu se poate reincarca.

13 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Clar laser. Imprimantele pe cartuş sunt nişte porcării ordinare. Ba se usucă cerneala în cartuş, ba curge şi murdăreşte interiorul imprimantei etc. Iar cel mai grav, cartuşele se golesc imediat. Mai ales dacă o vei folosi aşa mult cum zici tu. Und emai pui că un cartuş nou costă o groază de bani! Iar aia cu încărcarea e vrăjeală. Crede-mă, am lucrat într-un service de calculatoare. Dacă reîncarci fuţi cartuşul imediat. Nu contează modelul. Ideal şi normal e să cumperi altele noi mereu. Chiar nu-ţi recomand. Ia-ţi una laser. E mai scumpă, dar face banul. Nu mai ai probleme.

| razvan_3732 a răspuns (pentru Gizăz):

Si atunci cand cartusul la cea laser se termina si acesta se poate incarca?

| Gizăz a răspuns (pentru razvan_3732):

Imprimantele laser au toner, nu cartuş. Alea trebuie schimbate. Nu ai cum reîncărca un toner. Dar avantajul e că ţine mult mai mult, mai ales cum ai tu nevoie doar de unul negru. La 80 de foi pe lună de ţine un an jumate lejer. Plus că imprimanta laser e mult mai rapidă, nu se blochează, nu curge etc etc. Chiar nu văd motiv să-ţi cumperi una pe cartuş.

| suntserios a răspuns (pentru Gizăz):

Se incarca foarte usor si tonerele stai tu linistit, nu e nevoie sa il schimbi.

| Silent3025 a răspuns (pentru Gizăz):

"Crede-mă, am lucrat într-un service de calculatoare" Vrei sa te cred?
"Dacă reîncarci fuţi cartuşul imediat Dacă reîncarci fuţi cartuşul imediat. Nu contează modelul"
Esti sigur? Eu am incarcat aceleasi cartuse originale de la Canon Pixma Mp 210 peste 5 ani de zile.

| Silent3025 a răspuns (pentru Gizăz):

1)tonerul este de 3 ori mai scump decat un cartus (la unele imprimante cartusele se pot incarca dar la laser se stie ca nu, de incarcat o incarc eu personal cu cerneala ieftina "non name" si culmea e si buna )
2)Cineva si-a cumparat de curand Samsung SL-M2022 iar Viteza de printare alb/negru este 20 ppm, la Canon-ul meu (care este si veche) viteza este de 22 ppm deci care viteza e mai buna?
3)Rezolutie printare la Samsung este 1200 x 1200 dpi iar la vechitura mea Rezolutie printare: 4800 x 1200 dpi Care e mai mare?
4) Trebuie sa stie sigur ce vrea altfel o sa puna intrebarea pe care o pun multi. Pot sa scot si eu o poze color pe imprimanta laser (alb-negru)? happy
5) l-as sfatui sa-si ia in functie de cei trebuie si nu ca e mai rapida etc ca la acelea laser daca au un amarat de Wi-fi pe ele il costa cu vreo 200 de lei in plus.)

| LaLaura a răspuns:

Buna.
Eu am imprimanta de la Canon mp210, si pentru facultate in fiecare luna imrimam in jur de 200 de foi, iar in sesiune peste 1000 de foi bine la faceam fata verso si consumam mai putine foi, dar tot atat tus), un carus ma ajungea cam 2 luni adica 400 de foi pe cartus, si schimb cartusul cam 1 data pe an cand nu mai am ce sa ii fac, cartusl negru costa 95 de lei si cel color costa 115 lei.
Parerea mea e ca e destul de ok o imprimanta cu cerneala daca nu imprimi atat de mult ( mi se pare putin 50-80 de foi pe luna). Acum depinde de tine ce crezi ca e mai ok pentru tine.

| K0sti a răspuns:

Indubitabil cu laser! Ca sa poti incarca cartusele si sa nu te trezesti cum patesc eu cu unii din clientii mei (ba nu gasesc toner, ba nu gasesc cipuri, nu au cartuse compatibile, etc.), te orientezi spre imprimante refurbished!

Imprimantele cu jet ies din discutie datorita cartuselor proaste, mici si scumpe. Ca sa nu mai vorbesc de fiabilitatea extrem de proasta fata de un cartus laser!

| Silent3025 a răspuns:

@razvan_3732 Parerea mea este sa cauti pe net 2 imprimante, una pe laser si alta pe cerneala care iti plac si sa faci o comparatie in primul rand la bani (cat costa ele si cat costa consumabilele), apoi analizezi rezolutia de printare, viteza de printare etc (mai exact doar ce au in comun amandoua) si asa vezi care e mai buna. Oricum tu spui "multifunctionala" iar multifunctionala pe laser este extrem de scumpa (fie ea si monocrom).Vad ca tu nu esti decis! multifunctionala e una, o imprimanta alb-negru e alta, iar cea color e alta.