Nu e prea mare temperatura, dar la procesorul ala se poate si mai bine.
TX3 nu e cine stie ce. E mai performant decat cel stock, dar nu e o mare diferenta.
Daca tot dai un ban, iti recomand asa ceva:
http://www.emag.ro/coolere_procesor/cooler-procesor-zerotherm-fz120--pFZ120
Daca ai o placa de baza stabila, o sa poti duce procesorul aproape de 4 ghz.
Salut. E OK cooler-ul si este incurajant cate mesaje pozitive sunt in josul paginii. Eu as fi ales intre cel ales de tine si asta: http://goo.gl/K1mC6
Si e bine la e-mag ca au transport gratuit si plata la livrare.
Oricare e bun.
Succes;)
Dragă BGD, nu-ţi da singur cu stângul în dreptul : rolul pastei este tocmai să elimine aerul dintre circuitul integrat, procesor sau tranzistor şi radiator. Aerul este prost conducător de căldură, este chiar izolant termic ( cărămizile eficiente - cu găuri, folia izolantă cu bule de aer etc. )
Eu personal prefer un sistem de răcire puţin supradimensionat din motive de siguranţă ( se mai adună praf, vara dacă nu ai încăperea cu aer condiţionat etc. )
Temperatura sunt destul de bune, atata timp cat este intre 20 si 30 Grade in IDLE, iar in Full-load sa nu depaseasca 70 Grade.
Tu spui ca ai facut overclock la procesor de la 2, 6 la 3 Ghz, banuiesc ca ai marit FSB-ul, nicidecum voltajul, atata timp cat nu te atingi de voltajul procesorului, temperatura nu are cum sa creasca odata cu frecventa acestuia.
Parerea mea e ca nu se merita sa iei un cooler atata timp cat cooler-ul stock isi face treaba.
Drag0s se vede ca esti pe dinafara cand vine vorba despre hardware. Deci pasta termoconductoare duce aerul rece la procesor... Ma nu vreau sa te jignesc dar habar nu ai... E cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Asa ca nu te mai baga in seama aiurea pe aici. fara resentimente!
Omule esti nebun? 50 grade maxim este perfect. nu are cum sa-ti inghete circuitele in timp ce calculatorul merge. nu ai nevoie de cooler. poate de pasta termoconductoare si te sters praful oleaca. pasta te ajunge la 12 lei maxim. si poti s-o folosesti de 3 ori max. si o schimbi daca vrei o data la 6 luni.
Pasta are rolul de a conduce aerul rece de la coolerul de deasupra radiatorului si isi pastreaza temperatura. de foarte putine grade. ceea ce raceste si procesorul. nu da banii degeaba
P.S. : coolerul e destul de smecher, e si p pasiv ceea ce il face mult mai eficient. insa nu ai sa simti mare diferenta. o sa ai max 45 grade. ceea ce nu-i mare diferenta. pasta poate sa ti-l aduca la vreo 35 Funda!
Jony123 întreabă:
FloFlorentina întreabă: