| Anoniq a întrebat:

Aș vrea sa fac un mic upgrade la laptop-ul meu vechi până imi cumpar un pc bun si as vrea sa ii adaug 4gb ram in plus, am cautat pe google cum pot sa aflu frecvența potrivită acestuia si am gasit aplicația CPU-Z, la DRAM Frequency imi arata ca e de 798.1 mhz și la NB frequency de 1696.0 mhz. Intrebarea mea este că această frecvență de se încadrează la 800mhz / 1600 mhz, DDR3-1600?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Eu ti-am sugerat sa mergi la un service pentru a putea gasi IN SCHIMB (+diferenta) o preche de memorii identice, bune pentru regim Dual Channel.
Totodata, la montarea memoriilor poti vedea imediat cum functioneaza. Insa, daca cumperi tu memorie, ai sanse mari sa nu-ti functioneze sistemul, cel putin nu la performanta maxima, in Dual Channel.
Service-urile nu prea percep comision pentru montarea memoriilor.
Si eu procedez de multe ori asa, fiindca pot merge la sigur.winking

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

NU ai procedat bine!
Descarci Manualul Utilizatorului de pe site-ul producatorului si citesti caracteristicile si limita maxima a memoriilor suportate de laptop.
Frecventa poate fi egala sau mai mica decat ceea suportata de laptop, iar capacitatea memoriei o formezi cu 2 placute de memorie IDENTICE, care impreuna au capacitatea maxima acceptata de laptop.

Cel mai bine este sa apelezi la un service pentru a rezolva problema, iar pretul memoriei actuale (care nu va mai fi folosit) se va putea scadea din pretul memoriilor noi.

| Anoniq explică (pentru Bula):

Nu am de gând sa apelez la un service, mai bine stau si imi bat capu pana rezolv

| Bula a răspuns (pentru Anoniq):

Eu ti-am sugerat sa mergi la un service pentru a putea gasi IN SCHIMB (+diferenta) o preche de memorii identice, bune pentru regim Dual Channel.
Totodata, la montarea memoriilor poti vedea imediat cum functioneaza. Insa, daca cumperi tu memorie, ai sanse mari sa nu-ti functioneze sistemul, cel putin nu la performanta maxima, in Dual Channel.
Service-urile nu prea percep comision pentru montarea memoriilor.
Si eu procedez de multe ori asa, fiindca pot merge la sigur.winking

| mihai69 a răspuns:

Da.
Dar un upgrade mult mai eficient ar fi să pui un SSD.