| GulDan a întrebat:

As vrea sa reinstalez windowsu am windows 7 cat necesita windows 8? am 2.00 gb ram si 2.93 Ghz.Sau macar alt sistem de operare mai nou poate o alta versiunea a windowsului 7.
Si daca puteti sa-mi dati si niste optiuni cum reinstalez windowsu deoarece am cam uitat.
FUNDA!

Răspuns Câştigător
| RaZvaNNeL a răspuns:

Uite cerintele windows 8:
Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu suport pentru PAE, NX și SSE2

RAM: 1 gigaoctet (GO) (pentru 32 de biți) sau 2 GO (pentru 64 de biți)

Spațiu pe hard disk: 16 GO (pentru 32 de biți) sau 20 GO (pentru 64 de biți)

Placă video: Dispozitiv grafic Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM.
Iar daca vrei pentru tableta iti trebuie una cu multi touch neaparat.

7 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Cu ce ai tu iti merge instalat windows 8 daca deja rulezi windows 7.Sigur 100%.Nu ai spus ce windpws 7 ai pentru ca sint mai multe. Daca ti-a venit cu calculatorul atunci sigur ai windows 7 home edition.E bun orice windows 7 ai avea deci nu se merita sa il schimbi tot cu un windows 7. Daca la windowsul ala 7 ai licenta atunci poti updata cu windows 8 pro direct de pe sitele de la Microsoft dar costa cam 40$.Mai poti lua windows 8 de pe net gratis dar nu o sa ai licenta si nici nu cred ca au facut vreun loader ceva la el deocamdata.Deci daca pui 8 vei rula o luna dupa care cred ca o sa te blocheze.Singura chestie e s a cumpweri licenta si cel mai ieftin este; la Microsoft cum am zis si nu o sa ai probleme, ori astepti pina ce cei care se opcupa scot un loader pentru 8.Il poti lua dupa file ala list, cred ca stii despre ce vorbesc ca nu-ti pot da sitele exact ca ma iau astia zice ca dau info ilegal.Cum sa instalezi -intri in bios daca stii cum.deschizi calc si inainte sa booteze apesi ce tasat este la tine sa intre in bios.Ori este tasta f2, ori f10 sau mai stiu eu ce alta tasat, pentru ca fiecare calc este diferit-in bios mergi la boot-acolo cobori cu sagetile pina undeva la boot option sau boot order sau la fel difera dar mergi si daca primul este setat hardul tu dai clic pe DVD si cu tasta f6 il urci primul pe DVD.Sau daca nu cu f6 vezi ca in dreapta ai un mesaj cand ajungi la boot si dai pe DVD si iti zice cu ce tasta sa urci sau sa cobori. Dupa ce ai facut asta dai f10 si iesi cu salvare.Inainte sa faci asta trebuie sa pui CD-ul cu windos in DVD si dupa iesi cu salvare.Cind calc se restarteaza dupa o sa iti apara scris sa apesi orice tasta sa plece dupa DVD sa inceapa instalarea. Dupa urmezi instructiunile de acolo si instalezi wiondowsul.Sa ai grija ca calc se va mai restarta singur de citeva ori si la fel o sa iti apara mesajul ala sa apesi orice tasta sa plece dar tu sa nu mai faci asta deloc. Apesi orice tasta doar prima oara dupa ce iesi din bios.In rest e floare la ureche.Bafta

| taken a răspuns:

Windows 8 consuma mai putine resurse decat win 7 dar mai bine pune windows 7 ultimate sp1.

| RaZvaNNeL a răspuns:

Ai processor dual core?

| GulDan explică (pentru RaZvaNNeL):

Da. Intel core Duo.

| RaZvaNNeL a răspuns (pentru GulDan):

Atunci iti merge win 8 linistit.
Dar nu ti-l recomand pentru ca e scump si de downloadat moca nu cam gasesti.Deci mai bine pastreaza windows 7 sau xp sp3 in nici un caz vista ca nu-i bun de nimic.De ce vrei sa schimbi?

| GulDan explică (pentru RaZvaNNeL):

E nu neaparat dar si asa vreau sa-l reinstalez ca de cand l-am luat adica vreo 2-3 ani nu i-am mai reinstalat windowsu si nha..ca la orce pc.
Daca sti un link de unde sa-l trag sa reinstalez ar fi bine.
Mersi oricum pentru tot:d