| Amanda1 a întrebat:

As vrea sa stiu daca se poate folosi in cablu HDMI lung de 15 sau 20 de metri fara sa de strice calitatea imagini?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cred ca se poate folosi, doar au fost inventate si testate inainte de vanzare doar ca din cate imi aduc eu aminte este recomandat ca un cablu HDMI sa nu depaseasca in jur de 5 metri lungime.
Daca 15 sau 20 de metri va pierde sau nu din calitate asta nu stiu pentru ca nu am folosit un cablu HDMI asa lung.

| sierra1 a răspuns:

Da, merge fără probleme dar să fie un cablu de calitate

| NLS a răspuns:

Poti folosi fara probleme, daca e vorba doar de 15m.
PS> daca monitorul-TV-ul are rezolutie 2K+, cauta cablu HDMI 2.0b, si un producator ce ofera calitate> Anker, Belkin, Lindy, sau eventual Digitus, Manhattan.
Deasemenea, nu doar producatorul conteaza, ci si calitatea/tipul cablului> exista cabluri HDMI Premium, certificate pentru transmisia semnalului pe o lungime mai lunga (si totodata pentru o frecventa mai mare de afisare).

Daca monitorul sau TV-ul e doar FullHD, merge la limita si banalul HDMI 1.4,
dar din nou, pentru 15m ai nevoie de un cablu HDMI 1.4 Premium. (eu as recomanda totusi sa iei HDMI 2.0 sau 2.0b)

Cablurile normale (non Premium) transmit fara probleme pana la 10m.

Diferenta intre un cablu normal si unul Premium, este data mai ales de ecranare, pe langa aliajul in sine, sau grosimea putin mai mare.

Iar daca ai nevoie de distante mari, de ex 50m, HDMI a rezolvat deja si aceasta problema, insa ai nevoie de cablu HDMI optic (cu fibra optica).
La acestea, cele doua mufe de la extremitati sunt diferite, una are rol de intrare, cealalta de iesire, deci nu le poti conecta cum vrei, desi arata la fel.
Banuiesc ca sunt notatii pe ele, nu am vazut inca in realitate asa ceva, abia mi-am cumparat de 2 saptamani un cablu HDMI 2.1
(si nu e Premium, doar High, duce fara probleme 8K la 60fps si 4K la 120fps)

informatiile despre lungime si necesitatea sa fie Premium le-am gasit pe un site nemtesc
https://www.heimkino-boutique.de/......abel-sein/
si pe
https://www.techadvisor.com/article/724300/best-hdmi-cables.html

| halogen001 a răspuns:

Am folosit de 20m si a mers bine. Am si acum unul de 10m. La lungimi mari mai apar curenti in cablu. La o descarcare electrica in apropiere avand cablu de 20m mi s-au ars circuitele hdmi, dar asta a fost cu cativa ani in urma. Acum nu mai las cablul hdmi lung conectat cand nu-l folosesc sau cand e vreme de ploaie cu descarcari electrice.

| nukeyly a răspuns:

Este si mai mare 30 50 100 150m!
Calitatea imaginii pe lungime x metrii insesizabil la ochiul liber.

ex:
Cablu HDMI activ optic (AOC), 8K60Hz, 30m, negru, Nedis
998, 90 LEI

Acest cablu HDMI optic activ (AOC) este solutia perfecta pentru a transfera date mari si de inalta calitate pe lungimi mari, fara aproape nici o pierdere. Datorita carcasei complete a conectorului metalic, cablul este foarte rezistent la interferentele electromagnetice (EMI) si interferentele de radiofrecventa (RFI). Acest lucru impreuna cu certificarea CPR face sa fie cablul ideal pentru a utiliza in cladirile si birourile cu o constructie fixa între sursa si afisaj.

Deoarece conectorii convertesc semnalele electrice în semnale optice (luminoase), semnalul se poate transfera pe lungimi mai mari decat cablurile obisnuite de cupru, dar va fi foarte subtire si flexibil.

De asemenea, nu este nevoie sa adauga si o sursa de alimentare externa, ceea ce este obisnuit atunci cand utilizati cabluri de sarma de cupru pe lungimi mari.

Rezolutie maxima 8K @ 60Hz
Latime de banda maxima: 48 Gbps
Design cablu: rotund
Material: PVC, Metal
Valoare AWG 30, 28, 24
Conector placat: placat cu aur
Materialul conectorului: PVC, aluminiu
Conector A Conector HDMI ™
Conector B Conector HDMI ™
Tipul de cablu: HDMI de mare viteza cu Ethernet
Material conductor: cupru, fibra optica
Material manta cablu: PVC