| pcdealer1230988 a întrebat:

AS VREEA SI EU SA VAND UN CALCULATOR. IMI PUTETI RECOMNANDA UN PRET?

Intel core i5-3470 @ 3.20 GHz
8 gb ram
un ssd 1TB
altul de 128
windows 10 pro de 64 bits

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Sfat! inainte sa vinzi, cripteaza continutul SSD-urilor! sau mai bine lasa doar un SSD si cripteaza-l cu solutii oferite gratuit doar de catre producatorul SSD-ului.
De exemplu daca am un SSD de la WD (Western Digital) tot de pe siteul lor gasesc program care ma ajuta sa "sterg" iremediabil datele, astfel incat sa nu poate fi recuperate cu softuri!
Insa stergerea datelor de pe un SSD se face diferit de rescrierea HDD-uri prin metode cum este DOD cu 3 sau 7 pass (metoda care se aplica la HDD-uri)

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se vind foarte greu, mai repede il vinzi pe bucati vinzi piuesele din el si la urmă carcasa si gata dar daca ai preturi mari nu o sa il vinzi niciodata.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cel mai bine pastrezi SSD-ul de 1 TB si il donezi, restul. Serios, si eu folosesc un sistem similar (i5-3570S, 8 GB, SSD 128 + HDD 4 TB) si pretul pe care l-as putea lua e de-a dreptul rusinos. La vreo 400 RON gasesti refurbished cu garantie sistem de asta. Nu glumesc, uite - https://www.diabloscomputer.ro/......re-i5-3470

| NLS a răspuns:

Fara a sti modelul sursei si modelul placii de baza, e cam greu sa poti pune un pret.
Un chipset H61 valoreaza extrem de putin.
Altfel sta treaba daca are un Z68.

Sursa la fel.
O petarda de la LC-Power de exemplu nu valoreaza nimic.
Pe o sursa de calitate, de brand renumit, poti cere mai mult.

Frecventa RAM-ului este de 1600MHz sau mai mica?

Deasemenea, conteaza daca Windowsul e original.
Daca nu e, nu adauga nici o valoare.
Daca e din acela ieftin, cumparat la 20 dolari, poti sa socotesti acei 90-100 RON in pretul PC-ului.

| antineutrino a răspuns:

Vreo 4 - 5 sute de lei. Aşa, ca să-l dai.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru antineutrino):

Foarte optimista evaluarea. Din pacate deloc realista. Poate doar daca are carcasa/sursa premium...