| Adi1987 a întrebat:

Au aparut pana acum 3 generatii de placi video rtx 3090, rtx 4090 si rtx 5090 si pe nici una din astea nu le-am avut, singura placa video pe care am avut-o a fost un rtx 2080 ti si chiar era foarte bun, au aparut si pe Youtube cum se joaca jocuri cu un rtx 5090 si ii putin dezamagitor, are doar 32 gb vram si ii doar 30% mai bun fata de rtx 4090, nu ii asa de performanta placa asta video rtx 5090 nici nu cred ca o cumpar, cand apare rtx 6090?

5 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Au existat multe placi video de-a lungul timpului care au venit cu 10-15% performanta fata de placa pe care o inlocuiau, si erau mai scumpe cu minim 10-15% decat placa din anul precedent.

5090 este cu 20-30% mai puternica, deci e in grafic.
Si este la acelasi pret cu 4090.

Eu vreau sa le vad fata alora de au dat 2000 euro pe RTX4090 in ultimele 6-8 luni. Mai ales cei care nu castiga bani de pe urma lor.

RTX6090 o sa vina cand o sa vina. Probabil la inceputul lui 2026, dar nu e 100% sigur.
Concurenta nu au pe segmentul high-end din partea AMD sau Intel, asa ca nu sunt prea presati.

Insa eu cred ca vor mentine ritmul de lansari anuale, pentru ca au concurenta serioasa pe segmentul de mijloc si mainstream ( in segmentul lui RTX 4060-RTX5070).

| Adi1987 explică (pentru NLS):

Dar sunt care isi vand placa video rtx 4090 si cu banii isi iau rtx 5090

| Adi1987 explică (pentru NLS):

S-ar putea sa apara prin 2027 sau 2028, cam odata la 2, 3 ani lanseaza o placa video noua, atuncia o sa avem si GTA 6 pe PC

Bula
| Bula a răspuns:

Foloseste placa video pe care o ai, pana ce functioneaza suficient de bine pentru cerintele tale!

Placile scumpe lasa-le celor care nu au ce face cu banii.
Si ei vor vedea acelasi lucruri ca si tine. tongue

| AdrianGht a răspuns:

Salutare! eu am un rtx 4070ti super si este chiar foarte ok. Nu cred ca o sa o mai schimb destul de multi ani.
Daca vrei sa cumperi o placa video acum sau pe viitor, iti recomand www.pcgarage.ro De asemenea iti las un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."