Originalul este bun dar daca il folosesti mult la jocuri poti folosi unul suplimentar sau un cooler performant.
La frecventele stock, fara OC si cu pasta termala proaspata e de ajuns.
Ce *** de intrebare e asta daca stau sa ma gandesc, cine ti-ar da un produs cu un cooler insuficient incat sa iti strici produsul respectiv doar ca sa ti-l inlocuiasca mai tarziu? Folositi capu.
Nu ai nevoie de 4670K, 4670 este de ajuns.
Astea cu K sunt pentru overclock, si atunci ai avea nevoie de un alt cooler, depinde cat de mult ridici frecventa, poate un sistem de racire pe apa.
Daca nu faci overclock nu ai nevoie de alt cooler.
Am I5-3570 si am pus acest cooler:
http://www.emag.ro/......EMG2TBBBM/
Am castigat doar cateva grade(4-5),nicidecum 10 grade cum speram eu.
Treaba este ca fiind ventilatoarele mai mari este mai silentios, cel mai zomotoase sunt ventilatoarele mici.
Da asa este, dar tu ai ales un cooler cu o configuratie push pull direct din fabrica iar heatsinkul este mic. Eu de exemplu am ales un scythe ninja 3 cu o caramida de cooler si un singur vent, bineinteles, pot sa ii pun si 4 ventilatoare (e un cub), in fine, ideea la care voiam sa ajung, datorita sinkului mai mare am castigat 10-15 grade in idle si vreo 30 in full load. (Da ajungeam si la 90grade inainte, acum sta cuminte pe la 55-60... rar 60). In jocuri micute stau la 40, unde temperatura ambientala este de circa 25 grade.
Deci, pentru OP, daca schimbi coolerul, uita-te dupa heatsinkuri mari cu multe pipes.
I7-4770K cu un Noctua NH-D14 Dual Radiator face fata pentru overclock
Noctua mi se par putin prea scumpe si ventilatoarele in afara de faptul ca nu prea se aud nu prea imping aerul... Dar fiecare are pareri pro si contra . Eu am procesor incuiat deci no chance for unlock, nu ma pot pronunta.
Nu sunt nici pro nici contra eram curios daca face totti bani ii si o ditamai caramida
Da dar in 400 lei deja te poti uita linistit la o varianta cu lichid care cu siguranta isi face si banii, arata si bine, si iti ofera si spatiu in pc, putand astfel mutand heatsink-ul acolo unde vrei, in spate sau sus.
Sunt si avantaje si dezavantaje raciri pe lichid nu prea sunt incantat de ea
este un radiator cu circuit de apa in el o pompita si are 3 ventilatoare care le are pe amandoua si racire apa si racire prin flux de aer dar costa 250 eurosi doar pentru procesoarele socket 2011 extreme
Merita cumparat un cooler nou pentru ca nu este tocmai un procesor ieftin http://bit.ly/1l6AYMj