Daca asa scrie in descriere atunci asa este! + ca e o marca buna deci banuiesc ca este si foarte scumpa... de ce ai vrea asa ceva? ma rog, sunt banii tai!
Noțiune de bază: difuzoarele nu au putere, ci rezistă la o anumită putere. Ele au o rezistivitate variabilă numită impedanță.
On topic: am niște Alien 0815 care sunt varianta mai slabă la cele menționate de tine și se descurcă bine. Nu cred că vreun produs Alien respectă precis acele specificații dar sunt foarte ieftine și merită.
Eu le folosesc cu un amplificator de 100W, duc lejer această putere dar nu pot să-ți spun cât duc maxim. Ce pot să-ți spun e că sunt destul de bine construite să ducă puteri mari, poate chiar apropiate de ce specifică. Dar pentru a ști exact trebuie testat.
Da... partea nasoală e că nu se găsește nicăieri o fișă tehnică pentru aceste difuzoare. Majoritatea site-urilor menționează (la cele AN-3015) o putere de 400W RMS / 800W Music. La prima vedere sună bine rău, bobina de 3" te duce cu gândul că ar putea avea 400W RMS. Însă care este realitatea? Nu știu. Nu mă pricep în domeniul ăsta atât de bine încât să știu exact cum trebuie testat un difuzor ca să afli câți W RMS are.
Este important sa stii puterea reala, altfel nu stii ce crossover le pui, ce statie sa folosesc pe ele, etc.
Pentru cine se pricepe își cam dă seama din construcția și prețul difuzorului.
Astea Alien 0815 spre exemplu, testate de mine la 27V par să nici nu simtă. La 27V amplificatorul meu intră în saturație. Deci rezistă lejer la 100W.
Pentru cineva cu puțină experiență, e clar că acel difuzor respectă niște standarde. Deci cu siguranță dacă duce 100W și cu acești 100W deja îmi tremură toate tablourile de pe pereți, cu 200W deja face ravagii.
Nu ai înțeles pe deplin răspunsul meu. Orice difuzor care duce 200-300W și mai este și ieftin, si arată și bine închegat, e un chilipir.
anonim_4396 întreabă: