| hkkshddd a întrebat:

Azi in timp ce imi descarcam gta san andreas am primit un mesaj in dreapta jos ca am un virus win32:malware-gen, am facut o scanare cu avast si mi-a aratat ca am, am facut o scanare cu windows defender (aproape la fel ca Microsoft security essential) si spune ca sunt curat... Pana la urma am un virus sau nu?

P.S: cand am incercat sa elimin virusul cu avast nu mergea nici o optiune de a il repara sau elimina. Am windows 10 pro este un motiv de ingrijorare? ambi antivirusi sunt din store-ul windowsului cum pot sa fiu sigur daca sunt curat?

6 răspunsuri:
| DamianTPU a răspuns:

Daca iti aparea de la avast : malware-gen blocked, inseamna ca doar te-a atentionat ca era pe cale sa intre un virus, dar daca ai primit mesajul acela de la altceva (nu as avea idee de la ce) si totusi pe avast iti apare ca esti curat, sunt sanse sa fi luat Malware, Avast nereusind sa il detecteze. :\

| hkkshddd explică (pentru DamianTPU):

Da, mi-a aparut threat blocked. Si aparea ca doar pe avast a fost detectat virusul dar pe windows defender nu aparea. o fi din cauza ca pentru unele antivirusuri unele fisiere de provenienta necunoscuta sunt peroculoase si pentru altele nu?

| proudotaku a răspuns:

De multe ori cand iei un joc crackuit e posibil sa primesti un fake virus alert. Unele AV il detecteaza ca pozitiv, altele nu.

Daca pc-ul ruleaza greu/primesti tot felul de alerte sau cand deschizi o aplicatie iti spune ca sunt fisiere lipsa etc. atunci ai un virus. Daca nu are simptomele de mai sus esti in regula.

| PoganR a răspuns:

Daca la avast iti apare ''malware-gen blocked'' atunci doar iti spunea ca era pe cale sa iti intre un virus in PC

| DamianTPU a răspuns (pentru PoganR):

Si eu ce am zis? -.-
Daca nu ai idei noi, taci, nu trebuie sa raspunzi la toate intrebarile.

| David18zepp a răspuns:

Nu ai de ce sa te ingrijorezi, si eu am avut aceeasi problema si am dat cu scanare la fel ca tine si acesta a disparut, plus ca la windows 10 este greu sa ai computer virusat deci stai linistit, s-a sters