| Generalgrevious a întrebat:

Buna, am instalat cineva Linux pe un laptop cu 4 GB Ram DDR3? Si cum se comporta Linux pe un astfel de laptop?

4 răspunsuri:
| ClaudiuM1997 a răspuns:

Linux mananca foarte putine resurse. e instalat si pe raspberry pi si e ok. o sa il duca fara probleme dar evident sa nu te astepti la nu stiu ce performante.

| RxTx a răspuns:

Daca procesorul este pe 64 biti se comporta impecabil minunat daca îl folosești doar pentru YouTube word xcell office... Daca îl folosești să navighezi pe internet

Numai eepc de la Samsung să nu fie că atunci ți-se blochează YouTube din când în când am eu unul Eepc dual core și sunt tare dezamăgit de el

Daca e calculator sau laptop din astea mare normal obișnuit cu ventilator zdravăn la procesor va merge impecabil
Chiar daca are și un singur core.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bineinteles ca cineva a instalat. Inclusiv eu. Jos palaria, majoritatea distributiilor se descurca excelent si cu 2 GB. 4 GB e boierie! Mai e problema procesorului, totusi, fiindca daca e unul extrem de slab, o sa se simta.

| flixbuster a răspuns:

Xubuntu 20.04 face minuni cu un laptop cu Core2Duo, 2GB RAM, placa video integrata si HDD de 120GB. Laptop-ul are peste 15 ani. Utilizabil pe net, Youtube (are rezolutie 1280x800, pe vremea aia era lux, sa nu crezi ca duce full HD), office.

Si cu Linux Mint 20 XFCE obtii cam aceleasi rezultate.

Cele mai tari rezultate le-am obtinut cu Debian/Devuan custom install plecand cu mini.iso si DE LXDE - dar asta necesita cunostinte mai avansate.

La 4GB RAM, daca ai un procesor si o placa video din ultimii 10 ani, cred ca poti sa mergi cu Ubuntu full (GNOME) sau Mint full (Cinnamon) fara probleme.