| anonim0006 a întrebat:

Acum 6 luni aveam o problema cu sunetul, asa ca mi-am pus o placa de sunet dedicata.Acum o luna,am observat ca nu mai merge dvd-ram-ul, dar inainte mergea.M-am gandit sa instalez windows8 dar nu imi placea, l-am dezinstalat si am bagat windows 7 ultimate.Am incercat sa pun windowsul de pe stick, dar nu a mers asa ca am dat pe setup si l-am instalat.Am observat la device manager ca imi lipseste driverul pentru RAID controller, dar nu merge sa instalez driverul nicidecum.Cum pot sa refac sunetul si dvd-ramul?

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

In cazul asta se poate sa fie de la dvd-rom. Daca nici nu se deschide, adica nu functioneaza absolut deloc, inseamna ca nu ai ce sa-i faci, daca doar nu citeste nimic, e posibil sa fie de la windows.
Poti incerca sa descarci linux, sa-l bagi pe un stick si sa-l rulezi live, fara sa instalezi nimic, sa vezi daca pe linux merge.
Daca nici asa, sau daca nu vrei sa incerci, ultima posibilitate care-mi vine in minte este sa scoti dvd-rom-ul de acolo, sa-l desfaci complet si sa cureti laserule acela, in cazul in care nu citeste cd/dvd-urile pe care le bagi, desii daca nu sti cum sa faci chestia asta mai bine n-o faci.
Alta metoda/posibilitate nu stiu, poate exista, dar eu unul nu stiu, daca nimic din ce ti-am zis nu merge, incearca ceri cuiva un dvd-rom si vezi daca merge cu cel imprumutat. Daca da, inseamna ca al tau e stricat, daca nu, inseamna ca e de la pc-ul tau.

2 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Sunetul il refaci instaland un program pentru sunet, doar nu te astepti sa mearga asa, degeaba.
In mod normal windows 7 si 8 au, din cate stiu eu, un driver care-ti detecteaza automat placa de sunet si foloseste un program standard, dar se poate ca pur si simplu la tine sa nu mearga.
Plus, uita-te si tu in unitate si vezi daca e bine pusa, scoate-o de la locul ei, si pune-o la loc, curata pc-ul de praf, etc.
Iar dvd-ramul e posibil sa nu mearga din o sumedenie de motive.
Incearca sa scoti toate mufele din el, sa le bagi iar, si daca nu merge, absolut deloc, e posibil sa se fi stricat, si poti cumpara altul nou.

| anonim0006 explică (pentru MenInShadow):

Am scos la placa de sunet si am pus-o la loc si dvd-ramul l-am scos si l-am pus la loc...niciun rezultat

| MenInShadow a răspuns (pentru anonim0006):

In cazul asta se poate sa fie de la dvd-rom. Daca nici nu se deschide, adica nu functioneaza absolut deloc, inseamna ca nu ai ce sa-i faci, daca doar nu citeste nimic, e posibil sa fie de la windows.
Poti incerca sa descarci linux, sa-l bagi pe un stick si sa-l rulezi live, fara sa instalezi nimic, sa vezi daca pe linux merge.
Daca nici asa, sau daca nu vrei sa incerci, ultima posibilitate care-mi vine in minte este sa scoti dvd-rom-ul de acolo, sa-l desfaci complet si sa cureti laserule acela, in cazul in care nu citeste cd/dvd-urile pe care le bagi, desii daca nu sti cum sa faci chestia asta mai bine n-o faci.
Alta metoda/posibilitate nu stiu, poate exista, dar eu unul nu stiu, daca nimic din ce ti-am zis nu merge, incearca ceri cuiva un dvd-rom si vezi daca merge cu cel imprumutat. Daca da, inseamna ca al tau e stricat, daca nu, inseamna ca e de la pc-ul tau.