Hai sa o luam pas cu pas.
1. da, salariile sunt mari in IT, ele pleaca de la 500euro pentru cineva care e la primul job si pot ajunge si pana la 4000-5000euro pentru un senior cu ani experienta si o pozitie de conducere intro firma mare.
2. majoritatea se ocupa cu programarea, ca asta e ramura cea mai dezvoltata in IT.
3. Un program se face scriind cod, insa intro firma mare se lucreaza in echipe pana la 15-20 oameni deoarece se lucreaza la proiecte enorme.
5. Pai in primul rand se face o analiza a ceea ce trebuie sa iasa, se proiecteaza functionalitatea aplicatiei samd. Nu se incepe direct cu codul. Codul incepe sa fie scris abia dupa ce se stie cum trebuie sa arate produsul final. Spe exemplu TPU. Cineva s-a gandit la concept (user care pun intrebari, raspunsuri, puncte, voturi) si abia apoi sa inceput scrierea de cod.
6. Drumul de urmat e un liceu mate-info si o facultate de profil precum automatica si calculatoare sau facultatea de informatica.
7.Nici nu aveai ce sa intelegi pana nu inveti bazele programarii si ce inseamna sa programezi. vrei sa incepi de pe acum poti incepe sa cauti anuale de liceu de clasa a9a si sa vezi cu ce se mananca lucrurile.
8. trebuie sa stii f multe lucruri cand e vb de programare. Nu doar un limbaj de programare. trebuie sa stii conceptele de programare, ca limbajul il inveti repede. Nu trebuie sa inveti limbajele intro anumito ordine desi pentru inceput e bine sa te apuci de C/C++, de asta se face si in scoala. Odata ce prinzi bazele te axezi pe ce limbaj vrei tu, ca fiecare are utilizarea lui. Sunt limbaje pentru aplicatii web (php), sunt limbaje pentru aplicatii desktop (Java, C#) limbaje pentru mobile (java, Objective C) samd.
Idee e sa te duci la un profil mate info la liceu si acolo ai sa vezi cu ce se mananca programarea, in sa stii ca informatica merge mana in mana cu matematica
Imi poti spune te rog cu ce limbaj sa incep si apoi cu care sa continui. Ca am citit pe net ca C++/C/Java sunt foarte grele si cum sunt eu incepator nu o sa le inteleg niciodata. Si daca nu am manuale de clasa a 9-a pot sa invat? Daca gasesti tu un site cu tot ce trebuie te rog sa imi dai link-ul ca ma va ajuta foarte mult[de preferat in romana sa inteleg mai bine]. Multumesc Anticipat.
In primul rand avand in vedere ca nu ai nicio idee despre ce inseamna programarea nu trebuie sa te apuci de un limbaj de programare ca nu ai sa intelegi nimic. De aia ti am si recomandat un manula de informatica.
trebuie sa incepi cu bazele, sa faci nistre structuri logice, sa inveti sa scrii un pseudocod, sa inveti ce sunt alea structuri de date si de control, sa faci un pic de algoritmica in psedocod samd.
Dupa ce intelegi lucrurile astea te apuci efectiv de un limbaj de programare, iar cel mai potrivit limbaj e C/C++. Acest limbaj sta la baza tuturor limbajelor si iti ofera posibilitatea sa lucrezi mai low level sa intelegi care e treaba cu alocarea memoriei si a pointerilor.
Nu stiu sa iti dau un link cu tutorialele care ai tu nevoie, pot in schimb sa iti dau un link cu tutoriale C++
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/.
PS: programarea nu se invata in limba romana.
Deci prima data trebuie sa ma apuc sa invat foarte bine Engleza. Sa fiu pe la un lvl mediu apoi sa imi cumpar un manual de informatica de clasa a 9-a sa fac algoritmica etc. apoi sa ma apuc de un limbaj de programare [Prima data C apoi C++ ] si abia apoi dupa ce stiu aceste limbaje de programare si stiu cum se face un program pot sa ma apuc de treaba? Si mai am o intrebare: dupa ce termin manualul de clasa a 9-a trebuie sa-mi cumpar unu de clasa a 10-a apoi de a 11-a si tot asa?
Treaba cu manualele e cea mai simpla cale. Engleza nu e nevoie sa o stii la perfectie, doar sa te descurci cu lucrurile de baza. Iti spun asta pentru ca documentatia in programare este in proportie de 80% in engleza.
Incepe cu C si invata dintr-o carte sau manualul de info de liceu. Ti-as recomanda sa folosesti visual studio sau netbeans sau eclipse.
http://www.scribd.com/......LIMBAJUL-C
http://www.cs.ucv.ro/staff/gmarian/Programare/
http://www.learncpp.com/
random1620 întreabă:
FloFlorentina întreabă: