| saidkique a întrebat:

Am incercat sa imi repar o pereche de casti in ear. Tot ce am nevoie este sa schimb jack-ul, dar firele imi dau de cap. Nu le pot lipi de jack. Nu stiu ce are, pur si simplu fludorul aluneca pe langa bucatica de metal si se scurge pe masa. Am folosit si sacaz. Nu stiu ce are. Va rog sa ma ajutati, pentru ma simt singur fara castile mele si nu vreau sa le arunc, mai ales ca am platit peste 90 RON pe ele big grin

Răspuns Câştigător
| akka4 a răspuns:

Nu ai decapat(curatat) bine firul si metalul unde trebuie lipit.
curata bine meralul si firul cu pasta decapanta, dupa pui un strat foarte subtire de fludor pe cablul care vrei sa il lipesti; pui o picatura de fludor si pe metal, lasi cateva secunde sa se intareasca, iar dupa pui cablul peste picatura uscata si atingi foarte fin cu pistolul de lipit. (se inmoaie, si avand fludor si pe metal si pe cablu va ramane lipit). daca nu ai experienta cu pistolul de lipit, este greu sa lipesti direct cablul cu picatura de fludor, picat de sus tongue

| saidkique explică (pentru akka4):

Am curatat bine tot inainte de operatie, nu cu paste speciale dar am curatat. Jackul este nou, iar firul a fost finisat daca pot sa spun asa, cu smirghel, ca sa faca bine contactul. Voi mai incerca, oricum mersi pentru. sfat big grin

6 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Cum au zis şi ceilalţi ai nevoie de experienţă pentru a lipi firele cu cositor. Foloseşte în acest sens un alt jack de la alte căşti defecte sau fir de legătură cu jack la capăt la care tai la o anumită distanţă firul. Îl dezizolezi, răsuceşti şi izolezi. Suferă puţin esteticul dar e practic în situaţia dată.

| saidkique explică (pentru Arthur):

Am cumparat un jack nou nout, cam iefit, dar e singura optiune. Vroiam unul gold plated ca am auzit ca tine mai mult.

| Arthur a răspuns (pentru saidkique):

Dacă insişti şi nu ai pastă decapantă încearcă cu o pastilă de aspirină sau răşină de brad dacă ai aşa ceva în apropiere. Separat cositoreşte suprafaţa firelor şi jack-ului şi apoi pune-le la locul lor. Pune firele pe rând pesuprafaţa pastilei şi plimbă vârful încins pe acestea. Se vor grundui apoi va fi mai uşoară lipirea. La fel fă şi cu jack-ul.

| Rony23 a răspuns:

Ma simt singur fara castile mele - asta da relatie, cat despre jack, lipestel de unu care are fire

| misterwexx a răspuns:

Daca nu reusesti cu metodele mentionate de colegii de pe site, iti garantez ca vei reusi asa: ia fiecare fir in parte si 3 mm de la capatul fiecaruia arde-l cu bricheta. Procedand astfel vei arde lacul de pe fiecare fir in parte si iti va fi mult mai usor sa-l cositoresti. Succes