| Andreea930 a întrebat:

Am luat un calculator PHILIPS de la cineva, se aprinde merge. Dar nu îmi arată să mă conectez la rețeaua digi wi fi. De ce oare? O trebui să bag un fir de internet în unitate ca să meargă? O să îi sun mâine pe cei de la digi.

11 răspunsuri:
| Andreea930 explică (pentru Salontanul):

Pentru ce sunt bune?

| Salontanul a răspuns (pentru Andreea930):

Realizezi legatura fara fir intre PC si router WiFi sau modem WiFi.

Am router de la digi

| Salontanul a răspuns (pentru Andreea930):

Nu stiu ce router ai dar daca are WiFi nu-ti trebuie cablu. Totusi, pentru o viteza mai mare poti pune si cablu. Cablul este de tipul acesta: https://www.pcgarage.ro/cabluri-retea/gembird/cablu-utp-pp12-10m-white/ Normal esl se afla in cutia routerului si este de numai 1 m. Gasesti pe net si de un metru daca dai search dupa cablu UTP.

Merge acum. Am cablu de ăla și l-am cuplat la router și unul în unitate! Mersi.

| dannyel86 a răspuns:

Daca ai pc, e putin probabil sa poti folosi reteaua Wifi fara un adaptor wireless (usb sau conectat prin slot la placa de baza). Cel mai bine conectezi unitatea la router prin cablu, iar internetul va merge negresit. Ca sa verifici reteaua Wifi, conecteaza-te la router-ul Digi de pe telefon sau laptop, care sigur au incorporate tehnologia wireless.

| Andreea930 explică (pentru dannyel86):

Nu știu cum să conectez, nu mă pricep.

| dannyel86 a răspuns (pentru Andreea930):

Analizeaza cu grija porturile router-ului tau la care se pot lega cabluri ethernet.
Vezi daca tutorialul in romana de mai jos te ajuta cu ceva:

https://www.youtube.com/watch?v=CllnwkUar44

Daca intampini dificultati, ai dreptul sa ceri asistenta la domiciliu din partea celor de la RCS-RDS (Digi). Explica-le ca vrei internet pe pc si nu stii cum sa configurezi reteaua de net.

| Mary012 a răspuns:

Cred ca ii trebuie un driver ceva..nu se poate sa nu mearga, incearca direct cu un fir tras din router, ca atunci cand cumperi routerul iti da un cabu pe care il bagi in una din mufele ramase libere ale routerului.

| Andreea930 explică (pentru Mary012):

Am niște cabluri de la routere vechi dar nu cred că mai sunt bube alea, fire sunt doar în wi fi de digi. Ca să bag și pc nu am.