Sunt recomandate stick-urile usb din mai multe motive:
1. Datele pe ele pot fi copiate, nu si scrise -asta inseamna un timp de copiere (pe ele/de pe ele) mai rapid. Cel mai slab si ieftin stick (chiar daca nu recomand un astfel de stick), este mai rapid decat cel mai performant disc (cd sau dvd).
2. Stickurile sunt si ele pe viteza de scriere/citire, dar si pe capacitatea de stocare. In functie de aceste lucruri este si pretul lor. De asemenea pretul mai este si in functie de firma; de aceea nu recomand decat branduri cunoscute (SanDisk, kingstone, etc).
3. Sunt mai mici; deci ocupa spatiu mai putin si pot fi transportate mai usor. (Daca vreau sa ma duc in oras la o imprimanta, am pus repede fisierul pe stick).
(a. Mai sunt si stick-uri wireless. Pe acestea nu se pot stoca date, ci ele functioneaza ca o placa de retea wireless
b. Mai sunt si stick-uri in care poti introduce cardul de memorie de la telefon ca sa vezi fisierele de pe card pe pc/laptop).
Mai jos ai o lista de stick-uri cu capacitate de memorie. Le poti selecta in functie de:
-pret
-marca
-capacitatea de stocare (recomand de la 16GB in sus)
-viteza de scriere/citire, unde interfata 3.1 este cea mai rapida. Dar trebuie ca si pe pc sa ai un port usb 3.1 ca sa fie rapid. Merge orice fel de combinatie. (De exemplu, daca iei un stick cu interfata 2.0 acesta va functiona in orice port usb 3.0 sau 3.1. Sau daca iei un stick 3.1 sau 3.0 vor merge si in portul usb 2.0 -doar ca viteza se va limita la 2.0. Deci poti sa le combini cum vrei.)
https://www.emag.ro/memorii-usb/c
Si pe acestea poate fi instalat windows-ul (un stick de 8GB este de ajuns pentru windows; si nu mai stergi windows-ul de pe el, nici nu mai adaugi alte date pe el). Dar windows-ul este un pic mai complicat de scris pe stick si recomand un profesionist.
O sa rapund la ce stiu: este corecta metoda cu scrierea la viteza cea mai mica.
DVD-ul reinscriptionabil cred ca are si el o viata (durata) in care se poate rescrie, dar aceasta poate fi de cateva sute de ori, deci fara grija reinscritionati-l si stergeti-l.
E ok sa nu fie full DVD-ul, dar daca ne gandim ca un DVD are 4.7 Gb se poate pune si un 4.6 Gb ca nu afecteaza! Atentie in schimb la unitatea de masura din Gb in biti si invers.
Eu folosesc un utilitar in rarele dati cand mai scriu de dragul vremurilor un DVD denumit DeepBurner, e simplu si eficient.
Am folosit si eu cdburnerxp si este un program foarte bun.
1. Recomand si eu "dvd date", deoarece acolo poti scrie orice. Exemplu: daca scrii un film fara subtitrare cu "dvd video", atunci playerul(aparatul) nu va recunoste subtitrarea care trebuie pusa alaturi de film, si care este in formatul.sub; dar daca va fi flosita optiunea "dvd date", atunci va fi citita de player si subtitrarea si filmul.
2. Merge si 4.6 cum a spus Simpatik.
3. Recomand viteza cea mai mica, deoarece la datele scrise cu viteze prea mari pot aparea erori. Calitatea imaginii va fi la fel, indiferent de viteza.
4. Un dvd reinsctritibil (dvd+rw) poate fi scris si sters de multe, ori; de foarte multe ori; chiar si daca datele d epe el nu s-au scris bine. Poate fi sters si sris din nou.
Un cd/dvd este bun ca odata scris nu poate fi virusat (asta daca nu s-au scris si virusi pe el).
Totusi, la final iti recomand stick-urile. Iar dca vrei sa pastrezi informatii vechi si multe, achizitioneaza-ti un hdd de 1TB sau 2TB. Pot fi scrise si rescrise mult mai usor. Sau chiar ssd.
Poti sa-mi spui de ce imi recomanzi stikurile? eu nu le cunosc nu stiu cum se folosesc desi baiatul meu are dar el nu are rabdare sa-mi explice.Si cam citi gigabiti are?
Am inteles de ce sunt bune stickurile si care merita cumparate dar nu am inteles de unde sa iau softwarul pe calculator cu ajutorul caruia sa pot scrie pe ele.Multumesc oricum pana sa inteleg eu de unde sa iau softwarul de scriere si banii pe stick ramin eu la dvd urile mele de 1.7 lei bucata.
Multumesc pentru funda!
Este vina mea ca nu am mentionat modul cum poti pune fisiere pe stick.
Nu este nevoie de niciun program. Dupa ce introduci pentru prima data stick-ul in pc, acesta trebuie formatat. El iti va apare ca o partitie. Dai clic dreapta pe aceasta partitie a stick-ului, si apoi -format (ntfs). Acest lucru il faci doar o data, sau oridecate ori apare vreo problema.
Copierea fisierelor pe stick se face doar cu copy&paste.
Poti sa stergi datele din ele la fel ca orice fisier din pc, cu delete.
Poti sa copiezi si sa stergi date de pe un stick la nesfarsit.
Sunt recomandate stick-urile usb din mai multe motive:
1. Datele pe ele pot fi copiate, nu si scrise -asta inseamna un timp de copiere (pe ele/de pe ele) mai rapid. Cel mai slab si ieftin stick (chiar daca nu recomand un astfel de stick), este mai rapid decat cel mai performant disc (cd sau dvd).
2. Stickurile sunt si ele pe viteza de scriere/citire, dar si pe capacitatea de stocare. In functie de aceste lucruri este si pretul lor. De asemenea pretul mai este si in functie de firma; de aceea nu recomand decat branduri cunoscute (SanDisk, kingstone, etc).
3. Sunt mai mici; deci ocupa spatiu mai putin si pot fi transportate mai usor. (Daca vreau sa ma duc in oras la o imprimanta, am pus repede fisierul pe stick).
(a. Mai sunt si stick-uri wireless. Pe acestea nu se pot stoca date, ci ele functioneaza ca o placa de retea wireless
b. Mai sunt si stick-uri in care poti introduce cardul de memorie de la telefon ca sa vezi fisierele de pe card pe pc/laptop).
Mai jos ai o lista de stick-uri cu capacitate de memorie. Le poti selecta in functie de:
-pret
-marca
-capacitatea de stocare (recomand de la 16GB in sus)
-viteza de scriere/citire, unde interfata 3.1 este cea mai rapida. Dar trebuie ca si pe pc sa ai un port usb 3.1 ca sa fie rapid. Merge orice fel de combinatie. (De exemplu, daca iei un stick cu interfata 2.0 acesta va functiona in orice port usb 3.0 sau 3.1. Sau daca iei un stick 3.1 sau 3.0 vor merge si in portul usb 2.0 -doar ca viteza se va limita la 2.0. Deci poti sa le combini cum vrei.)
https://www.emag.ro/memorii-usb/c
Si pe acestea poate fi instalat windows-ul (un stick de 8GB este de ajuns pentru windows; si nu mai stergi windows-ul de pe el, nici nu mai adaugi alte date pe el). Dar windows-ul este un pic mai complicat de scris pe stick si recomand un profesionist.
Andrei1124 întreabă: