Nu cred ca e de la router. Trebuie sa fie de la sursa de internet. Eu am prin wifi ping = 32ms si prin cablu 20ms - internet UPC.
Fiind la etaj, distanța dintre router și PC nu este într-un câmp deschis, până la urmă, pereții solizi stopează semnalul. Este adevărat, un powerline poate distribui același semnal mai departe, însă conexiunea de mare viteză (Gigabit) o vei avea doar prin cablu de rețea (UTP). Aici nu depinde doar de powerline, depinde foarte mult și de adaptorul/antena Wifi care recepționează semnalul cât și de standardul de conexiune și benzile de frecvență 2. 4Ghz sau 5Ghz (a/b/g/n/ac).
Ori folosești cablu de rețea din router până la unitate, ori te muți efectiv lângă router dacă vrei totuși să rămâi pe conexiune Wifi și s-ai un ping relativ mic.
Eu nu am internet rapid, stau la țară și internetul in contract este maxim de 30 mbs dar reali prind cam 20 cand e bine, de marit viteza nu pot pentru ca nu exista aici trafic mai mare. Nu e internet prin fibra optica, e parcă ceva cablu *coaxial* nu stiu EXACT, si am inteles ca depinde si de vecinii mei cat folosesc din internet