| Sunshine123 a întrebat:

Am o problema cu niste documente primite de la profesorul meu, sunt in engleza si cand incerc sa le dau paste informatiilor din document in google translate nu imi apar cuvintele ci simboluri, va las un exemplu:   &"!"!  !" 8 "   9)-.
Stie cineva ce este sau cum se numeste chestia asta? Sau cum sa modific fisierul astfel incat sa pot da paste normal informatiilor?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Nu poți copia textul pentru că este încorporat în imagine. Pentru a rezolva problema trebuie să faci OCR, optical character recognition, adică să extragi textul din imagini pentru a-l putea edita, copia, etc. Îți recomand pentru asta programul abbyy fine reader, e cam cel mai bun de pe piață deși costă ceva. Dar sunt sigur că poți să-l găsești și gratis dacă cauți bine. E posibil să aibă și trial însă nu pot să-ți spun ce limitări ar avea pentru că eu am licență cumpărată.

10 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Daca le copiezi "as text" intr-un notepad, tot asa face?

| Sunshine123 explică (pentru DoarBogdan):

Da... ce e asta? de ce se intampla asta?

| DoarBogdan a răspuns (pentru Sunshine123):

Pai pur si simplu sunt alte caractere, care nu sunt recunoscute, nu recunoaste literele de acolo.
Tu ce deschizi, pdf? Daca dai click dr > Open With > alegi Word, dai Ok de vreo 2 ori (o sa se blocheze putin), si apoi Enable Edit de sus, tot asa?

Daca nu, incearca asta: https://www.onlineocr.net
Selectezi limba, incarci si faci conversia. Ar trebui sa ti le scoata (poate putin cam neformatate si cu o tehnoredactare cam aiurea).

| Sunshine123 explică (pentru DoarBogdan):

Da, e pdf, ce e World? Poate te referi la Word? Pe laptop nu am asa ceva.
Site-ul de mai jos are o limita de pagini din pacate.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Sunshine123):

Word*. De la pachetul Microsoft Office.

Pai are limita de pagini, incearca sa le dai un split.
https://www.pdf2go.com/split-pdf

Daca nu... nu ai ce sa faci, pur si simplu. Doar sa le scrii de mana, cum s-ar zice.

| iuliaOK a răspuns:

Încearcă sa faci un ss documentelor și ai opțiunea sa pui imaginea pe google translate.

| Sunshine123 explică (pentru iuliaOK):

Multumesc insa am cam multe pagini de tradus, de aia preferam sa ma folosesc de text.

| iuliaOK a răspuns (pentru Sunshine123):

Daca intri pe acele documente de pe laptop, poți face poza. Nu durează mult. E aproape aceelasi lucru ca atunci când dai copy-paste